Reality2. februar 2020

”Årgang 0”-stjernen gik ned med stress: Nu smiler Emma igen

Emma Josefsen fra "Årgang 0" blev ramt af stress i folkeskolen, og nu står den modige teenager frem og fortæller, hvordan hun havde det dengang – og at hun heldigvis har fået det rigtig godt igen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/emma_josefsen_aargang_0_tsl_1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Selv om det efterhånden er nogle år siden, Emma Josefsen og hendes familie besluttede at trække sig fra "Årgang 0", husker vi stadig den søde og sympatiske pige fra Tarm i Vestjylland.

En af de ting, vi især husker, er, at Emma Josefsen ikke havde det godt, da hun stoppede på tv.

Det har heldigvis ændret sig – og forleden vendte hun tilbage til skærmen for at fortælle sin historie i et nyt portrætprogram på TV 2.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emma_fra_aargang_0_tv_2.jpg
 (Foto: TV 2)

I de første mange år nød Emma at være med i "Årgang 0", men til sidst blev det en sur pligt for hende – og i 2015 forlod hun og familien programmet. (Foto: TV 2)

– Grunden til jeg valgte at være med igen, var egentlig, at jeg gerne vil vise, at jeg har det godt nu. Det havde jeg ikke, da jeg stoppede på tv i 2015, fortæller 19-årige Emma, da vi besøger hende hjemme i Tarm.

– Min mor fortæller, at der fortsat kommer folk ind i butikken og spørger, om jeg stadig har det dårligt. De tror ikke, jeg er kommet videre fra at være nede med stress.

Men Emma er kommet videre, og hun er rigtig glad i dag.

Livet kører på skinner, og hun har masser af venner.

Til sommer bliver hun student og har spændende planer for fremtiden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emma_fra_aargang_0_tv_2_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

"Årgang 0" har også kastet venskaber af sig. Siden årtusindskiftet har danskerne fulgt Rachel, Emma og Stephanies op- og nedture i TV 2-hittet. (Foto: Hanne Juul)

Emma lytter til sig selv

Men den vestjyske teenager ved også, at hun bliver nødt til at passe ekstra godt på sig selv for at undgå, at stressen vender tilbage.

– Det påvirker mig stadig af og til, og jeg er ikke 100 procent ovre det, og det tror jeg heller ikke, jeg kommer.

– Når jeg har travlt, kan jeg mærke, at det ligger i baggrunden.

Men jeg har lært at reagere på det, før jeg går helt ned, fortæller den seje skærmtrold.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emma_fra_aargang_0_tsl.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Det er mange år siden, Poul-Erik, 47, og Lene, 46, sidst har båret rundt på deres datter, men de klarede udfordringen med bravur. (Foto: Thomas Laursen)

Emma går stadig op i at klare sig godt i skolen, men er også blevet bedre til at sige nej til ting og passe på sig selv.

– Jeg har lært at lytte til mig selv og til min krop. Når jeg får ondt i hovedet, ved jeg, at jeg skal slappe af i stedet for bare at køre på og tænke, at det nok går.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emma_josefsen_aargang_0_tsl_2.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Emma nyder stadig at bo hjemme i Tarm med hele familien – og hun ser ingen grund til at flytte, før hun skal i gang med at studere. Her med sin far, Poul Erik, lillebror Simon, 16, lillebror Mikkel, 13, og mor, Lene. (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg har lært at planlægge lidt færre ting, for jeg ved, det ikke går, hvis jeg skal noget hele tiden, fortæller Emma, som altså stadig lever med følgerne af stressen, der ramte hende i 7. klasse.

null

Sponsoreret indhold