Nyheder30. november 2010

Zulu anklaget for plagiat

Komedieserien ”Tung Metal” med Uffe Holm og Robert Hansen i hovedrollerne beskyldes tyveri
Robert Hansen og Uffe Holm er med i serien "Tung Metal", som nu beskyldes for plagiat
Robert Hansen og Uffe Holm er med i serien "Tung Metal", som nu beskyldes for plagiat
 Foto: Niels S. Andersen

En canadisk manuskriptforfatter mener, at serien "Tung Metal", der lige nu sendes på TV2 Zulu, minder lidt for meget om et koncept, han udviklede allerede i 2008.

Tyler Levine skrev nemlig TV-serien "One Hit Wonder", mens han opholdt sig i Danmark. Han fik også stand-up-komikeren Thomas Hartmann til at hjælpe sig med at tilpasse serien til det danske marked.

Se også: Frække fotos af Klovn-skuespiller

"One Hit Wonder" blev dog aldrig til noget, og Tyler Levine flyttede fra landet. Nu er han dog blevet opmærksom på, at "Tung Metal" ligner hans oprindelige manuskript en del, og han beskylder derfor Grif Film, der står bag serien, for at have tyvstjålet hans idé. Det skriver den engelsksprogede avis The Copenhagen Post.

Tyler Levine mener også, at det er mistænkeligt, at Thomas Hartmann tilmed er en god bekendt af Wadt Thomsen, der står bag Grif Film.

Læs også: Lykkelig luder

Ifølge avisen har Tyler Levine hyret et dansk advokatfirma til at tage sig af sagen.

Grif Film tager det dog helt roligt:

- Det har intet på sig. Vi kender intet til hans idé eller manuskript. Vi har ikke engang hørt fra manden selv, siger Wadt Thomsen til MediaWatch.

Hvis der er noget om snakken, er det ikke første gang en dansk komedieserie har haft snabelen lidt for langt nede i andres idéskuffe.
Casper Christensen og Frank Hvams "Klovn"-succes minder for eksempel pinligt meget om den amerikanske hitserie "Curb Your Enthusiasm".
Sponsoreret indhold