Nyheder24. januar 2018

Zobel-familien vil af med gældsramt Bækkeskov: Gods til salg

- Jeg håber, at de nye ejere vil elske stedet lige så meget, som jeg har gjort, siger Henriette Zobel.
https://imgix.seoghoer.dk/henriette-zobel.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Ingen af Peter Zobels arvinger har lyst til eller mulighed for at overtage det sydsjællandske Bækkeskov Gods, som var den jagtglade hofjægermesters hjem i 20 år.

– Jeg ved, at det ikke bliver i familien, sagde Peter og Henriette Zobels ældste søn Alexander på 25 år, da han sammen med sin to år yngre lillebror Nicolai og sin mor forleden mødte op til premieren på Per Fly-filmen ”Dobbeltspil”.

På spørgsmålet om godset så skal afhændes, lød svaret:

– Ja, bekræftede Alexander Zobel, som er det næstyngste af Peter Zobels seks børn.

Josephine døde som barn, Caroline bor i Taarbæk, Rigmor i Schweiz, og Sarah bliver efter sin nylige skilsmisse fra Burhan G formentlig boende i nærheden af sine børns fædre nær hovedstaden.

Peter Zobels yngste sønner Alexander og Nicolai har hver deres lejlighed i det indre København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/zobel.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
Hverken Henriette Zobel, 55, eller hendes to sønner Alexander, 25, og Nicolai, 23, ser sig selv som fremtidige godsejere – så nu skal Bækkeskov Gods sælges.(Foto: Dan Mariegaard)

De velhavere, der har mulighed for at betale 40, 50, 80 eller 100 millioner kr. for et velholdt gods som Bækkeskov, er der meget få af, og det påvirker selvfølgelig prisen, som helst skal havne på omkring 100 millioner kr. eller mere for at kunne dække de lån, som Peter Zobel nåede at optage.

I 2013 lånte den tidligere Codan-direktør 71,75 millioner kr. i kreditforeningen, som fik pant i Bækkeskov. Desuden er der tinglyst ejerpantebreve for 34 millioner kr., der dækker over lån i Jyske Bank.

Først når gældsposterne er indfriet, er der penge til arvingerne.

Så sent som i forrige weekend besøgte Peter Zobels 55-årige ekskone Henriette Zobel Bækkeskov Gods for første gang siden Peters død i september.

– Det tog mig fire år at indrette det, og jeg elsker det sted. Jeg håber, de, der overtager det, vil elske det lige så meget, som Peter og jeg gjorde. Det er et vidunderligt sted, lød det.

Se billedet af Bækkeskov Gods herunder:

https://imgix.seoghoer.dk/zobel-gods.jpg
 Foto: Claus Poulsen
Peter Zobel betalte 50 mio. kr. for Bækkeskov Gods, da han for over 20 år siden købte det. Siden er det belånt for langt mere. (Foto: Claus Poulsen)

Sponsoreret indhold