Nyheder21. marts 2018

Xanders nye kæreste sendt på genopdragelse i Irak

Xanders kæreste Zeinab Mosawi fortæller i sin selvbiografiske bog ”Himlen over min fars tag”, at hun mødte Xander som bare 16-årig. Kort efter blev Zeinab Mosawi sendt til sine forældres hjemland Irak på genopdragelse. Der gik hele fem måneder, før at det lykkedes hende at flygte tilbage til Danmark med hjælp fra den danske ambassade
https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/zeinab-mosaw.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Xander Linnets nye kæreste har – trods sine blot 23 år – oplevet mere end de fleste.

Zeinab Mosawi, der altså danner par med den kendte musiker, fortæller i en ny, selvbiografisk bog om sin turbulente barndom og opvækst, der var præget af både krig, selvmordsforsøg – og et forældrepar, der pludselig sendte deres datter på genopdragelse i Irak.

I et interview med Femina fortæller Zeinab blandt andet om dengang, hun som 16-årig blev sendt på geopdragelse til Irak – kort efter at hun havde mødt Xander. Selv troede hun, at hun blot skulle på ferie i hjemlandet mellem jul og nytår, men Zeinab kom ikke hjem som ventet. Hendes forældre forklarede det med, at der var problemer med hendes pas og papirerne.

- Jeg ringede meget til mine forældre for at høre om mine papirer. Til sidst blev de lidt trætte af mig og bad mig om ikke at ringe så meget. Min far sagde: ”Sagen er i gang. Vi må vente!”. Så der kunne gå to-tre uger, uden at jeg snakkede med dem. Og det var overhovedet ikke rart at være i min fars familie. De havde det ikke så godt økonomisk, var meget tunge og negative og havde alt det med ære, de var helt vildt religiøse. Jeg bad ikke rigtigt, mens jeg var der, og det var jeg ærlig om. Jeg var også ærlig om, at jeg ikke gik med tørklæde i Danmark. De var nærmest i chok, fortæller Zainab i interviewet med Femina.

Efter noget tid gik sandheden op for Zainab – hun var ikke længere i tvivl om, hvorfor hun var blevet sendt afsted.

https://imgix.seoghoer.dk/xander.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Xander og kæresten Zeinab. Foto: Dan Mariegaard

– At jeg skulle være dér resten af livet. Det er jeg 100 på. For da jeg kom til Basra, ville mine forældre have, at jeg begyndte at gå i skole. Jeg ville ikke, jeg kunne godt gen­nemskue det: De tænkte, at så kunne jeg få lyst til at blive. De holdt også op med at snakke om tid i forhold til mine papirer. Jeg tror simpelthen, deres plan var, at jeg skulle blive dér og giftes, så jeg fik et liv dérnede, fortæller hun i interviewet med Femina og tilføjer:

– Jeg var … i chok. Og irriteret på mig selv over, at jeg kunne være så naiv. Men … det gik også op for mig, at jeg var blevet svigtet rigtig hårdt af de mennesker, der skulle pas­se på mig. Mine forældre … Og dér begynd­te jeg at få et had til mine forældre, fordi de havde været med til at ødelægge SÅ meget for mig. Jeg var bare så ked af det, fortæller Zainab i interviewet.

Zainab var i landet i mere end fem måneder, før at det til sidst lykkedes hende at flygte med hjælp fra den danske ambassade.

Hun endte først på et krisecenter, da hun fik dansk jord under fødderne igen. Herefter kom hun på et opholdssted i Helsinge, inden hun forsøgte at flytte hjem til sine forældre igen. Men det gik galt – særligt da forældrene fandt ud af, at hun så Xander og havde planer om at tage på en uges ferie til Spanien med ham.

Zainab endte på krisecenter igen. Imens blev forældrene skilt, og i dag er den unge kvinde flyttet hjem til sin mor igen.

- Min mor er stadig lidt efter mig, hvad angår min påklædning, men hun HAR forstået, at hun ikke kan ændre på mig. Men af respekt for hende går jeg ikke hjemmefra i kort kjole. Hun ved godt, at jeg drikker drinks og tager i byen indimellem. Og hun kan faktisk lave sjov med det: ”Hvilken bar skal du på i dag? Skal du have champagne?”. Så griner vi, siger Zainab i interviewet med Femina.

Sponsoreret indhold