Nyheder1. april 2016

X Factor-Reem: Jeg var mobbeoffer

Reem blev som barn mobbet med sit udseende og sin religion, og derfor frygter hun i dag folks negative kommentarer på de sociale medier
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/xfaktor8.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Hun høster store roser for sin stemme og personlighed på scenen, når hun hver fredag optræder for hele familien Danmark. Men Reem, som er den store favorit i årets X Factor, gemmer på ubehagelige minder fra sin barndom, som var præget af mobning.

- Jeg blev mobbet af både små og store, for de større børn lærer jo de små, hvordan man gør. Og der har også været tilfælde, hvor voksne deltog, fortæller Reem.

Oplevelserne har sat sine spor, for angrebene på Reem var personlige. Når de spydige kommentarer skulle leveres, blev der både kørt på hendes udseende og tro.

- De slog ned på mine kraftige øjenbryn og mine store læber. Nogle sagde, at jeg havde sammenvoksede øjenbryn, siger X Factor-deltageren, der sammen med Alex og Embrace skal dyste i finalen fredag.

Den nu 17-årige Valbypige har palæstinensiske forældre og er opdraget i den muslimske tro. Og det faktum brugte nogle forældre som en af grundene til, at Reem skulle holde sig væk fra deres børn.

- Forældrene kunne ikke forstå, hvorfor deres børn ville være venner med en muslim. De spurgte deres børn, hvorfor de overhovedet ville være sammen med mig, når min mor går med tørklæde, forklarer Reem.

I dag betyder det, at sangerinden ikke har lyst til at læse kommentarer på de sociale medier. Hun frygter, at der blandt de mange positive beskeder vil gemme sig endnu et angreb på hende.

- En negativ kommentar kan ramme mig hårdt. Jeg har jo hørt på det, siden jeg var barn, og jeg vil gerne undgå det, siger Reem, der til daglig går i 1.G.

Hun forklarer, at hun hader tanken om at sætte folk i bås på grund af deres forskelligheder. Især, når det handler om hudfarve.

- Jeg gør nogle ting anderledes og ser ud på en anden måde, men jeg er stadig et menneske ligesom alle andre. Vi skal ikke opdele os i sorte, brune, hvide, for først og fremmest er vi mennesker, siger sangerinden.

Selv om hun aldrig vil glemme de mange grimme kommentarer, er hun dog sikker på én ting. De har gjort hende til et stærkere menneske, som fortsat tror på, at ærlighed, kærlighed og stolthed er det vigtigste at holde fast i.

- Du er den, du er, og vær stolt af det. Hvis folk ikke kan lide det, så find nogle andre, som elsker dig, som du er, smiler Reem.

X Factor-finalen finder sted fredag aften og kan ses på DR1 klokken 20.00.

Sponsoreret indhold