X Factor30. marts 2016

Hvem er bedst? Smuglyt til "X Factor"-vindersangene

De tre finalister har sammen med et professionelt team været med til at beslutte, hvordan deres bud på en vindersang lyder.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/x-factor-glade-dommere.jpg
 Foto: AOP

Traditionen tro vil der være tre forskellige bud på, hvordan en X Factor-vindersang skal lyde, når finalen løber af stablen på fredag. Hver artist har været inde over sin egen sang, som er skrevet af et professionelt sangskriverteam og er blevet til på en stor sangskrivningsworkshop, der blev afholdt på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

- X Factor er jo meget mere end blot en musikkonkurrence. Det er også en dyst mellem stærke personligheder. Og derfor mener vi, at finalisterne hver især skal synge den sang, der bedst repræsenterer lige præcis de mennesker, de er, forklarer DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Reem har skrevet sin finalesang, "All That I Want" med et engelsk hold bestående af sangskriver og producer Leon Paul Palmen og sangskriver Sophia Ayana. Palmen har tidligere arbejdet sammen med blandt andre Fedde Le Grand og American Idol-finalisten Daughtry, som med sit band har solgt over 8 millioner album.

"Commitment Issues", der er titlen på gruppen Embraces vindersingle, er skrevet og komponeret af producer, musiker og singer-songwriter Daniel Fält, engelske singer-songwriter Emily Poppy Andrews og dansk-engelske Marcus Winther-John, der blandt andet er kendt som forsanger i bandet Inside The Whale.

Nummeret har, for at skabe det helt rigtige univers til pigerne, også været i hænderne på producer Johannes "Johs" Jørgensen der også har produceret for Method Man, Jordin Sparks og Raphael Saadiq, skriver DR i pressemeddelelsen.

Alex' vindersingle "How I Know"har den unge sanger fundet sammen med produceren Casper Østergaard, sangskriver og rapper Gisli Gislason som også skriver for duoen phlake, samt sanger og sangskriver Andreas Ringblom fra De Dødelige, som har samarbejdet med blandt andre Citybois.

Hør 30 sekunder af de tre vindersange her.

Finalen finder sted den 1. april i DR Byen.

Se et galleri med deltagerne herunder:

X Factor 2016 (deltagere til liveshows)

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_18.png

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold