Nyheder11. november 2015

Wiz Khalifa og New Order spiller på Roskilde

Den amerikanske stjernerapper Wiz Khalifa føjes til plakaten, og album-aktuelle New Order giver deres første danske koncert i 14 år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/wiz_0.jpg
 All Over Press

Roskilde Festival har onsdag sat yderligere 18 nye navne på plakaten, og dagens afsløringer tæller blandt andet den amerikanske hitkonge Wiz Khalifa, de legendariske elektropionerer New Order og flere rock- og metalbands i alskens afskygninger.

Det skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Den 28-årige rapper Wiz Khalifa fra Pittsburgh bliver et af hovednavnene på næste års festival, og mon ikke der her bliver mulighed for at høre debutnummeret som "Black & Yellow" og megahittet "See You Again".

Khalifa har før indtaget Roskilde Festival - nemlig i 2012, hvor han spillede på Arena-scenen, og så spillede han i øvrigt i København i 2013.

Længere tid siden er det siden, at bandet New Order har været på danske kanter. Bandet, der også er føjet til Roskilde-programmet, har ikke været i Danmark og spille siden deres Roskilde-koncert i 2002.

Programchef Anders Wahrén siger om dagens offentliggørelse af Wiz Khalifa og New Order:

- Den urbane musik fylder ekstremt meget for vores publikum, og her i 2015 så vi jo, hvordan både Pharrell og Kendrick Lamar leverede totalt medrivende shows på vores største scene.

- Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at Wiz Khalifa popularitetsmæssigt er godt vej mod toppen af karrieren. Han er blandt de mest ønskede kunstnere til årets festival, og vi ved fra hans tidligere show hos os, at han har energi og hits nok til at skabe en kæmpefest langt ude på den anden side af scenekanten, siger han.

- New Order har fået sig et forrygende comeback i år med deres seneste plade. Så nu hvor de ikke har optrådt i Danmark siden 2002, er det på tide, at en ny generation af festivalgæster får mulighed for at opleve New Orders banebrydende hitparade af klassikere og deres skelsættende forening af stadionlyd og klubstemning, fortæller Anders Wahrén.

Yderligere 16 navne er onsdag føjet til programmet:

Foals (UK)

Bring Me The Horizon (UK)

Sleep (US)

Skepta (UK)

Vince Staples (US)

Andromeda Mega Express Orchestra (DE)

Aurora (NO)

Bisse (DK)

Blick Bassy (CM)

Cate Le Bon (UK)

Dusky (UK)

Hayden James (AU)

Pat Thomas (GH)

Odesza (US)

Tsjuder (NO)

Twitching Tongues (US)

I alt 175 navne spiller på næste års Roskilde Festival. Roskilde Festival finder sted fra lørdag 25. juni til lørdag 2. juli 2016.

Sponsoreret indhold