Nyheder7. maj 2016

Wafande gør alvor af gammel drøm

Wafande har efter stor solosucces taget et nyt skridt. Han og vennen Mikkel er nu klar med et soulalbum under navnet Black Dylan.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-47600.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Siden 2011 har han været en del af den danske reggae-bølge og har stået alene i front, når han serverede hits som "Gi' mig et smil", "Uartig" og "Django". Men nu er Wafande og makkeren, produceren Nuplex, klar med deres første album under kunstnernavnet Black Dylan.

- Det er rart at have Mikkel at dele det hele med, for jeg synes, at det kan blive ensomt at være soloartist. Faktisk har vi lavet musik sammen i mange år, men nu har det bare fået et navn, fortæller 33-årige Wafande.

Mikkel Andreas Thomsen, som gemmer sig bag kunstnernavnet Nuplex, har været både koncert-dj og tourmanager for Wafande. Derfor beskriver duoen det ikke som en skelsættende ændring i deres liv, at Black Dylan er blevet en realitet.

Men det musikalske udtryk er radikalt anderledes fra, hvad Wafande tidligere har udgivet. Dansksproget reggae er nemlig skiftet ud med engelsk soul, som ifølge Black Dylan er dybere, mere melankolsk og mere poetisk end Wafandes musik.

- Jeg er sikker på, at folk, der er skeptiske over for Wafande-musikken, får et kæmpe chok, når de hører, hvad Black Dylan er. Det er ikke bare Wafande på engelsk. Bang, sæt dig ned og lyt, griner Wafande.

Den danske duo lægger ikke skjul på, at Black Dylan er et ambitiøst projekt. Selv om de to både er gode venner, bor sammen og til daglig lufter deres hunde sammen i Københavns gader, vil de også gerne tage arbejdskasketten på og drage på udlandseventyr.

- Vi vil prøve noget mere end blot at køre over Storebæltsbroen. Og det føles helt naturligt at være både venner og samarbejdspartnere. Det handler bare om at være professionelle, siger Nuplex.

Mens Wafande vil være forsanger i tomandsgruppen, får Mikkel Andreas Thomsen lov til at nørde med gammelt udstyr for at skabe den helt rigtige lyd til musikken. Det hele er spillet med fingrene, som de selv siger, og autotune er skrottet.

- Den unge generation tror, at alt musik kan laves på en computer, men vi vil vise det modsatte. Med fare for at lyde flabet, henvender Black Dylan sig nok mere til den intelligente og kritiske lytter i forhold til, hvad jeg har lavet tidligere, siger Wafande.

Black Dylans debutalbum "Hey Stranger" udkommer i dag.

Sponsoreret indhold