Viralt14. maj 2024

Mere og mere bekymret: Hvorfor har Charlotte ikke født endnu?!

Det vækker lige dele bekymring, forundring og forargelse, at rokken Charlotte endnu ikke har født
Det vækker lige dele bekymring, forundring og forargelse, at rokken Charlotte endnu ikke har født.
Det vækker lige dele bekymring, forundring og forargelse, at rokken Charlotte endnu ikke har født.
 Foto: Instagram

LÆS OGSÅ: Chokmelding om Charlotte: Hun er STADIG gravid!

De sidste mange måneder har mange ventet i spænding på én særlig begivenhed: At ét af Aquarium & Shark Labs mest elskede beboere – rokken Charlotte – blev mor.

Men ventetiden er ikke slut endnu, for rokken har stadig ikke født – og det lader heller ikke til, at hun føder lige netop i dette sekund.

Faktisk er det endda over to uger siden, at personalet i akvariet i North Carolina sidst har givet en status på den gravide rokke. Og det har nu fået vakt både bekymring, forundring og forargelse – for personalet plejer at opdatere hver uge.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-11/skaermbillede-2024-03-11-kl.-08.46.19.png
Rokken Charlotte.
 Foto: Aquarium & Shark Lab

- Intet nyt siden 27. april. Enten er myndighederne trådt ind, og ellers er der sket noget. Jeg håber, at Charlotte er ok!, skriver én bekymret instagram-bruger.

Mange råder personalet i Aquarium & Shark Lab til at gøre én ting: At undersøge den gravide rokke endnu mere tilbundsgående.

- Hvornår vil I ultralydsscanne? Det lader til, at nogen afholder hende fra at kunne føde. Er det sundt for hende at fortsætte en graviditet, der har varet så længe?, spørger en anden.

En tredje skriver:

- Hvis I ikke snart får en dyrlæge til at se på hendes FORSATTE hævelse, så håber jeg i det mindste, at hun får noget medicin for såret på hendes ryg, raser den tredje.

Det var tilbage i september, at personalet konstaterede, at rokken var i lykkelige omstændigheder. Graviditeten er ikke bare en fantastisk nyhed – det er også en ganske uforståelig nyhed.

De sidste otte år har rokken nemlig boet uden artsfæller i sit store bassin i North Carolina. Så hvem har gjort Charlotte gravid, lyder det helt store spørgsmål? Det mest logiske svar er, at Charlotte er godt i gang med en jomfrufødsel.

En jomfrufødsel i dyreverden kaldes også for partenogenese. Det er en sjælden – men altså ikke uset hændelse – hvor ubefrugtede æg hos et dyr kan udvikle sig til fostre uden at have været i nærheden af en sædcelle.

Ulempen ved jomfrufødsler er dog ofte, at afkommet bliver en genkopi af sin mor.

I naturen plejer rokker som Charlotte at være drægtige i omkring tre måneder, men jomfrufødsler hos rokker er nærmest ikke-eksisterende, er det usikkert, hvor længe Charlotte vil bære på sine unger. I skrivende stund har hun altså været gravid i ni måneder!

Sponsoreret indhold