Viralt10. april 2024

Chokmelding om Charlotte: Hun er STADIG gravid!

Eksperter frygtede, at Charlottes ufødte babyer var døde – men nu bekræfter personalet i Aquarium & Shark Lab, at den verdensberømte rokke stadig er gravid
Eksperter frygtede, at Charlottes ufødte babyer var døde – men nu bekræfter personalet i Aquarium & Shark Lab, at den verdensberømte rokke stadig er gravid. 
Eksperter frygtede, at Charlottes ufødte babyer var døde – men nu bekræfter personalet i Aquarium & Shark Lab, at den verdensberømte rokke stadig er gravid.
 Foto: Instagram

Pyhhha! Charlotte har det godt – og det samme har hendes ufødte babyer. De seneste dage har eksperter ellers frygtet, at der var sket noget med rokkens små unger, for det er slet og ret et mysterie, at hunrokken endnu ikke har født.

Men nu har personalet i Aquarium & Shark Lab i North Carolina bekræftet, at den gravide rokke har det godt, og at der stadig er liv i hendes babyer i maven.

– Vi venter stadig tålmodigt på, at Charlotte føder. Den ultralydsscanning, som vi sendte til vores kolleger, ser god ud, og der var ingen tegn på mistrivsel. Vi vil dele nyeste nyt, efterhånden som det sker. Det har været en fantastisk rejse, og vi takker jer for at følge med i den, skriver akvariet på sin instagramprofil.

Eksperter havde ellers ifølge Daily Mail frygtet, at de ufødte unger kunne være døde, eftersom de endnu ikke er født. Det er nemlig ganske uforståeligt – faktisk er hele graviditeten uforklarlig.

Tilbage i september konstaterede man, at rokken var i lykkelige omstændigheder – og det var noget af en overraskelse for alle.

De sidste otte år har rokken nemlig boet uden artsfæller i sit store bassin i North Carolina. Så hvem har gjort Charlotte gravid, lyder det helt store spørgsmål?

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-11/skaermbillede-2024-03-11-kl.-08.46.19.png
Rokken Charlotte.
 Foto: Aquarium & Shark Lab

Indtil nu er svaret ubesvaret, men Aquarium & Shark Lab bekræfter, at Charlotte altså ER gravid. I september blev Charlotte nemlig første gang undersøgt, efter hendes mave pludselig begyndte at vokse. Og her konstaterede man altså, at hun mod alle odds var blevet gravid.

Siden er hun så blevet ultralydsscannet ad flere omgange, og her har personalet kunne se med egne øjne, at der altså ”svømmer” tre til fire små unger rundt inde i hendes mave.

Ungerne vokser støt, og derfor mener personalet, at det altså blot er et spørgsmål om kort tid, før Charlotte bliver mor. I naturen plejer rokker som Charlotte at være drægtige i omkring tre måneder, men Charlotte har altså allerede båret rundt på de små unger i over fem måneder.

Den opsigtsvækkende graviditet har naturligvis affødt en hel del opmærksomhed i North Carolina – og mange er ikke sene til at konkludere, at Charlotte venter sine små unger sammen med en vaskeægte haj! Rokken bor nemlig sammen med flere hajer i bassinet, og derfor mener flere altså, at det må være forklaringen.

Personalet i akvariet siger, at det kan være forklaringen, men de nævner også en anden – og nok også mere realistisk – forklaring: Charlotte er godt i gang med en jomfrufødsel.

En jomfrufødsel i dyreverden kaldes også for partenogenese. Det er en sjælden – men altså ikke uset hændelse – hvor ubefrugtede æg hos et dyr kan udvikle sig til fostre uden at have været i nærheden af en sædcelle.

Ulempen ved jomfrufødsler er dog ofte, at afkommet bliver en genkopi af sin mor.

Om det bliver tilfældet for Charlottes babyer – eller om vi får små rokkehajer at se – må tiden vise.

Aquarium & Shark Lab lover, at de vil opdatere med nyt, så snart Charlotte har født. Du kan følge med på akvariets Instagram her.

Sponsoreret indhold