Nyheder14. oktober 2014

Vild med dans-damer: Derfor er vi så nervøse

Frygten for at kludre i trinene gør Ditte Ylva Olsen og vejrpigen Sarah Maria Franch-Mærkedahl nervøse, når de skal på scenen i Vild med dans
https://imgix.seoghoer.dk/media/d30e835470c74b7196262065f91ac6a2.jpg
 Foto: Claus PoulsenTørre mundhuler, svedige håndflader og dirrende danseben er ingen sjældenhed for de mange nydansere i Vild med dans.

Men hos to af denne sæsons kvindelige deltagere, bliver der rystet ekstra meget i danseskørterne af nervøsitet.

Fredag aften kunne man således se skuespillerinden Ditte Ylva Olsen have fuldstændig dirrende hænder og være ved at hyperventilere, da hun stod over for konkurrencens fire dommere.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans': Holdet er komplet

- Normalt er jeg aldrig nervøs, når jeg skal præstere. Det er kun her, fordi jeg optræder med noget, jeg ikke er god til. Jeg ville normalt aldrig gå på scenen med noget, jeg ikke havde styr på. Det er en meget sårbar situation for mig, siger skuespillerinden, der i øjeblikket er aktuel i tv-serien "Dicte".

Også TV2's vejrpige Sara Maria Franch-Mærkedahl kæmper ekstra meget med sin nervøsitet, inden hun skal ind på dansegulvet.

- Jeg har altid en følelse af, at have glemt det hele lige inden vi skal ind og danse, siger Sara Maria Franch-Mærkedahl.

LÆS OGSÅ: Se billedet: Medinas frække 'Vild med Dans'-kjole

Den 33-årige vejrvært kan godt nikke genkendende til sin skuespiller-kollegas ord om, at det er meget nervepirrende, at skulle fremvise noget, man ikke har styr på.

- Jeg tror, min nervøsitet har noget med at gøre med, at jeg ikke vil skuffe min dansepartner, Silas. Han er en professionel danser, der bruger virkelig meget tid på, at jeg skal lære det her. Samtidig er det et område, jeg ikke har styr på. Det har jeg, når jeg laver vejrudsigten, men dans er ikke mit område, siger vejrværten.

Det er dog langt fra første gang, Sara Maria Franch-Mærkedahl er blevet kraftigt påvirket af sine nerver. Tidligere er det nemlig gået helt galt.

LÆS OGSÅ: Vild med dans-legende ude med en brækket arm

- Jeg har prøvet nogle gange til eksamen at være så nervøs, at jeg lige pludselige besvimede. Men med alderen har jeg lært at styre mig selv. Jeg har også flyskræk, men der har jeg taget en beslutning om, at hvis jeg skal fra A til B, så kræver det nogle gang en flyver, siger hun.

De to nydansere har dog lidt forskelligt syn på, hvordan det vil gå med at tackle de dårlige nerver de kommende fredage.

- Indtil videre er min nervøsitet blevet værre og værre for hver gang, siger skuespillerinden Ditte Ylva Olsen, mens Sara Maria Franch-Mærkedahl er begyndt at se lidt mere positivt på udviklingen.

- Sidst begyndte jeg at tænkte: "Det er dumt det her". Jeg lavede ikke nogen fejl til generalprøven, og det gik også godt i de to sidste danse, så jeg må til at slappe af, siger hun.

Ud over Ditte Ylva Olsen og Sara Maria Franch-Mærkedahl er skuespillerinden Paprika Steen, gymnasten Helge Vammen og "1864"-stjernerne Besir Zeciri også blandt de otte par, der er tilbage i Vild med dans.

Sponsoreret indhold