Nyheder9. oktober 2017

Vigtigt at finde Kim Walls arme

Peter Madsen bliver næppe afhørt i den kommende uge i sagen om drabet på Kim Wall
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim-wall-09102017.jpg
 Foto: Privatfoto og Scanpix

Det var et gennembrud i opklaringen af den svenske journalist Kim Walls død, at dykkere fredag fandt Kim Walls hoved, ben, tøj samt en kniv.

De fundne ligdele kan bringe politiet tættere på en dødsårsag, og det er allerede slået fast, at hovedet ikke bærer præg af kraniebrud eller andre voldsomme skader, som den drabssigtede Peter Madsen ellers har hævdet, er årsagen til Kim Walls død, efter at hun ifølge Madsen fik en 70 kilo tung luge i hovedet, der gav hende kraniebrud og en voldsom blødning og sendte hende i et fald fire meter ned i u-båden Nautilus' indre.

Men i forhold til den videre efterforskning er det også vigtigt for politiet at finde Kim Walls arme.

- Jeg håber, at vi kan finde armene, og når vejret tillader det, skal vi ud at dykke igen, siger han til BT.

Vicestatsobducent og retsmediciner Peter Juel Thiis Knudsen fra Syddansk Universitet begrunder over for BT, hvorfor det er vigtigt at finde armene.

- For det første er det jo vigtigt at finde armene af hensyn til de pårørende, så de har en hel person at begrave. Men det er selvfølgelig også interessant for efterforskningen, om der på armene - sædvanligvis underarme og hænderne - er afværgelæsioner. Retsmedicinerne vil CTscanne armene for at se, om der er brud eller splinter efter for eksempel en kniv, siger Peter Juel Thiis Knudsen til BT.

Fundet af Kim Walls hoved, ben og tøj gør, at politiet planlægger endnu en afhøring af Peter Madsen, men det sker næppe i denne uge. -På et tidspunkt så vil jeg modtage en skriftlig rapport om de nye fund, som vi har gjort. Jeg regner dog ikke med, at det kommer til at ske i denne uge. Herefter skal Peter Madsens forsvarer desuden have lejlighed til at læse de rapporter, siger Jens Møller Jensen til BT. I forbindelse med fundet af ligdelene fredag siger den erfarne forsvarsadvokat Mette Grith Stage, at det kunne give anledning til, at Peter Madsens advokat, Betina Hald Engmark tager en samtale med sin klient. - Når Kim Walls hoved ikke bærer præg af stumpt vold, så er vi der, hvor man som forsvarer typisk vil tage en snak med sin klient, om at der er opstået en ny – alvorlig – udfordring for forsvaret, og i den forbindelse gøre ham opmærksom på muligheden for at sadle om og køre sagen som en tilståelsessag, siger forsvarsadvokat Mette Grith Stage til BT. Foruden hovedet fandt dykkerne også begge Kim Walls ben og tøj, der lå i poser, der var fyldt med blylodder, så de ville synke til bunds. I den ene af poserne lå også en kniv. Drabschef Jens Møller ville ikke fortælle, hvilken kniv der var tale om – eller om den er blevet brugt til enten at stikke eller partere den 30-årige freelancejournalist. Alle ligdele blev fundet i poser - og det kan også vise sig at blive vigtigt i den kommende efterforskning og undersøgelse. For poserne kan have bevaret eventuelle beviser, der måtte sidde på ligdelene. Under det seneste retsmøde i sagen, der blev afholdt tidligere på ugen, kom det frem, at torsoen af Kim Wall havde adskillige knivlæsioner, 15 i alt. Obduktionsrapporten, der blev læst op i retten, står der blandt andet, at Kim Walls torso havde 15 knivlæsioner – ét i brystkassen og 14 i underlivet (her var de 10 stiklæsioner på ydre kønsdele, mens de fire stiklæsioner var i vagina). Desuden kom det også frem, at der blev fundet små rester af fedt- og muskelvæv og knogler på Raket-Madsens kedeldragt. Alle disse beviser modsiger hans egen forklaring om, at han ikke parterede liget. Under retsmødet kom det også frem, at politiet har fundet videoer af drab og tortur på den computer, som Peter Madsen nægtede at lade politiet undersøge. Der er ifølge politiet tale om "ægte drab" - blandt andet foretaget ved halshugning. Efterforskerne ved dog endnu ikke, hvad der præcist slog Kim Wall ihjel. De nye fund i Køge Bugt fredag kan forhåbentlig kaste mere lys over sagen. Peter Madsens varetægtsfængsling blev forlænget yderligere fire uger ved retsmødet i denne uge. Galleri med billeder fra den makabre sag:

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold