Nyheder 7. oktober 2017

OPDATERET: Dét ved vi og dét mangler vi svar på i ubåds-sagen

Sagen om Raket-Madsen, ubåden Nautilus og den forsvundne svenske journalist Kim Wall har taget flere dramatiske, uhyggelige og makabre drejninger, siden at sagen tog sin begyndelse i midten af august. SE og HØR har her samlet det fulde overblik over dét, der er godt i gang med at blive Danmarks mest bestialske drabssag
Foto: Politifoto/Scanpix

Hvad skete der om bord ubåden Nautilus i midten af august? Hvorfor skulle Kim Wall dø? Var det en tragisk ulykke, eller blev den afholdte freelancejournalist på brutal vis myrdet?

Og hvorfor blev hun på makaber vis parteret og smidt i Øresund uden arme, ben og hoved?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De spørgsmål har venner, familie og politi forsøgt at finde svar på, siden at den unge journalist forsvandt under en reportagetur om bord på Raket-Madsens ubåd Nautilus i midten af august.

Fredag den 6. oktober blev dagen, hvor Københavns Politi med egne ord fik endnu et "stort gennembrud" i den intense efterforskning af sagen.

Her kom det nemlig frem, at dykkere havde fundet flere vigtige genstande, der har relation til sagen: Både Kim Walls tøj samt en kniv. Men endnu vigtigere: Dykkere fandt både Kim Walls hoved samt hendes ben i poser i Køge Bugt ud for Avedøre Holme.

Siden sin anholdelse i midten af august har den 47-årige ubådskaptajn fastholdt, at Kim Wall døde, efter at hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet. Han har forklaret, at Kim Wall blødte kraftigt fra hovedet, da hun faldt ned i bunden af ubåden.

Hovedet, som blev fundet fredag, har dog hverken tegn på kraniebrud eller voldsomme skader. Derfor smuldrer hans forklaring om dødsårsagen.

Selv om Raket-Madsen har indrømmet, at Kim Wall døde om bord på hans hjemmebyggede ubåd, og selv om hendes hoved nu er fundet, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål i den dramatiske, uhyggelige og makabre sag.

Og særligt ét spørgsmål presser sig på: Hvad var det, der prævist slog Kim Wall ihjel?

SE og HØR har her samlet det fulde overblik over dét, der er godt i gang med at blive Danmarks mest bestialske drabssag:

Motiv:

Dét ved vi:

- Vi ved, at Kim Wall gik om bord på ubåden UC3 Nautilus torsdag den 10. august for at skrive en reportageartikel om Raket-Madsens hjemmebyggede ubåd.

- Vi ved, at Raket-Madsen valgte at smide liget af Kim Wall i Østersøen efter hendes død.

- Vi ved, at Raket-Madsen ifølge politiets teori parterede og punkterede liget i et bevidst forsøg på at holde det til bunds.

- Vi ved fra retsmøde 5. september, at Peter Madsen tidligere har været i S/M-miljøet, og at han har dyrket sex i sin ubåd flere gange tidligere både med sin kone og andre kvinder. Peter Madsen lever i et åbent forhold.

- Fra samme retsmøde fastholdt Peter Madsen, at han ikke har dyrket kvælning som en del af en sex-leg. ”På nær en enkelt gang, hvor jeg bad en kvinde holde vejret, mens vi havde sex”, fortalte han.

- Vi ved, at politiet har fundet videoer af drab og tortur på den computer, som Peter Madsen nægtede at lade politiet undersøge. Der er ifølge politiet tale om "ægte drab" - blandt andet foretaget ved halshugning.

Dét mangler vi svar på:

- Hvorfor døde Kim Wall? Kan hans teori om den 70 kilo tunge låge stadig holde vand? Eller var det ham, der slog hende ihjel om bord på ubåden? Vi kender i så fald ikke til Raket-Madsens motiv.

- Hvorfor valgte Raket-Madsen at punktere og parteret liget af Kim Wall? Vi ved ikke, hvorfor Raket-Madsen ifølge politiets teori valgte at skære arme, ben og hoved af Kim Wall, før at han smed hende i Øresund. Han har indtil videre forklaret, at han ”valgte at begrave hende til søs i hel tilstand”. Var parteringen det i et forsøg på at få liget lettere skaffet af vejen?

Forløb

Dét ved vi:

- Vi ved, at Kim Wall og Raket-Madsen sejlede ud i Øresund torsdag den 10. august omkring klokken 19.00.

- Vi ved, at Kim Wall var i live indtil klokken 20.30 torsdag den 10. august. Her blev hun fotograferet i tårnet af ubåden ved siden af Raket-Madsen. Flere vidner fotograferede de to om bord på ubåden. Kim Wall og Raket-Madsen virker begge glade og smilende på billederne.

- Vi ved, at Kim Walls bekymrede kæreste kontakter politiet klokken 02.30 natten til fredag. Han har ikke hørt fra Kim Wall og vælger derfor at efterlyse hende hos myndighederne.

- Vi ved, at ubåden bliver spottet af et svensk fragtskib lidt efter midnat i sejlrenden mellem Saltholm og Amager. Fragtskibet er tæt på at kollidere med ubåden.

- Vi ved, at Forsvarets Operationscenter spotter Nautilus fredag formiddag klokken 10.34 i Køge Bugt. En tilsendt helikopter får radiokontakt med Raket-Madsen. Her forklarer opfinderen, at der havde været tekniske problemer om bord på ubåden. Kort efter synker den på dramatisk vis.

- Vi ved, at ubåden sank som følge af en bevidst handling.

- Vi ved, at Raket-Madsen bliver reddet i land, hvor han til et kamerahold forklarer, at det var problemer med ubådens ballasttank, der sank ubåden. Han tilføjer, at ”der kun var ham om bord på ubåden”.

- Vi ved, at politiet fører Raket-Madsen med til Dragør. Samme dag bliver han sigtet for drab og varetægtsfængsles.

Dét mangler vi svar på:

- Vi ved ikke, hvad der præcist er sket fra torsdag aften klokken 20.30 til fredag formiddag klokken 10.34, hvor Nautilus bliver spottet i Køge Bugt.

- Vi ved ikke, hvad der tog livet af Kim Wall om bord på ubåden. Selv har Raket-Madsen kaldt det en ulykke og forklaret, at Kim Wall døde, fordi hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet. Hovedet, som blev fundet fredag den 6. oktober i Køge Bugt, modsiger dog denne forklaring.

Beviser

Dét ved vi:

- Vi ved, at ubåden Nautilus sank som følge af en bevidst handling.

- Vi ved, at Kim Walls blod er fundet om bord på ubåden.

- Vi ved, at Kim Walls torso mandag den 21. august blev fundet ved kysten på Amager.

- Vi ved, at arme, ben og hoved bevidst var blevet parteret.

- Vi ved, at der var gjort et bevidst forsøg på at holde torsoen på bunden af havet. Vi ved blandt andet, at torsoen var blevet punkteret og fæstnet med metal, så det lettere sank til bunds.

- Vi ved, at Kim Walls torso havde talrige knivstik. Blandt andet et i brystkassen og 14 stik i underlivet (her var de 10 stiklæsioner på ydre kønsdele, mens de fire stiklæsioner var i vagina).

- Vi ved, at disse knivstik er påført 'omkring dødens indtræden eller kort tid efter, det kan ikke konkretiseres nærmere, men der er næppe tale om timer', som anklageren beskrev det under retsmødet 3. oktober.

- Vi ved, at der på Raket-Madsens kedeldragt er fundet små rester af fedt- og muskelvæv og knogle.

- Vi ved, at Kim Walls hoved ikke havde kraniebrud eller tegn på stump vold mod kraniekassen.

- Vi ved, at hendes hoved og hendes ben var forsøgt tynget med blylodder, så de ville synke til bunds. Vi ved, at der i en af poserne blev fundet en kniv.

- Vi ved, at politiet har fundet videoer af drab og tortur på den computer, som Peter Madsen nægtede at lade politiet undersøge. Der er ifølge politiet tale om "ægte drab" - blandt andet foretaget ved halshugning.

Dét mangler vi svar på:

- Vi ved ikke, om der er vigtige efterforskningsmæssige spor på hendes arme, som endnu ikke er fundet.

- Vi ved ikke, hvad der endegyldigt slog Kim Wall ihjel.

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold