Nyheder16. august 2016

Video: Første glimt af forestillingen DIRCH

Få et smugkig på den musikalske komedie om Dirch Passer.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160815_rixen_dirch_1.jpg

Med Andreas Bo i hovedrollen har den musikalske komedie DIRCH snart premiere i Tivoli.

Den musikalske komedie fortæller historien om Danmarks mest folkekære skuespiller og revykunstner nogensinde - nemlig Dirch Passer.

I går gik tæppet en kort stund for pressen, og holdet bag DIRCH gav et lille smugkig på et par af forestillingens musiknumre.

I teateropsætningen er det komiker og skuespiller Andreas Bo, der spiller rollen som Dirch Passer.

- Det er så fedt! Tænk, at det her er mit arbejde, at jeg får lov at synge "Lille Frøken Himmelblå" og "Der kommer altid en sporvogn". Og jeg får lov til at spille rørende scener med de andre skuespillere, fortæller Andreas til SE og HØR.

Få et smugkig på DIRCH i videoen her:

DIRCH har premiere i Glassalen i Tivoli på torsdag den 18. august, og tager derefter på Danmarksturné.

DIRCH bliver en musikalsk komedie med levende orkester, Lommer-piger på scenen og en guldgrube af sange, monologer og sketches, som nogle af tidens bedste revyforfattere skrev specielt til Dirch Passer. Publikum kan bl.a. glæde sig til at genopleve ti af de største revy-klassikere som ”Tømmerflåden”, ”Hoppegyngen” og ”Jeg må ikke lege med de store drenge”, mens der også bliver plads til evergreens som ”Lille Frk. Himmelblå, ”Se Venedig og dø” og ”Hvem har du kysset i din gadedør”.

Men som i filmen vil forestillingen DIRCH også bære dramaet i sig og tegne et nuanceret portræt af et menneske, som på den ene side var et komisk geni og den fuldendte klovn, men på den anden side kæmpede med magtfulde dæmoner i skikkelse af bl.a. sceneskræk og et stort alkoholmisbrug.

Venskabet med Kjeld Petersen som omdrejningspunkt

Forestillingen følger Dirch Passers liv fra 1955 og frem til hans alt for tidlige død i Tivolirevyen i Glassalen i 1980. Omdrejningspunktet bliver makkerskabet mellem Dirch Passer og Kjeld Petersen, der tager sin begyndelse i 50ernes København. På dette tidspunkt er den 30-årige skuespiller Dirch Passer allerede en folkekær myte. Med ét blik, en enkelt replik og en diskret bevægelse har han publikum i sin hule hånd.

Ved revydirektøren Stig Lommers mellemkomst bliver han sat sammen med komikeren Kjeld Petersen og finder i ham en sjæleven og åndelig bror, og som Kellerdirk Bros når de sammen toppen af dansk revy. Alt hvad Dirch drømmer om bliver til virkelighed, og Dirch og Kjeld nyder livet som berømtheder med endeløse byture, letlevende damer og konstant arbejde. Men i kulisserne lurer dæmonerne. Sceneskræk, druk, jalousi og spirende ambitioner om at spille seriøse roller kaster skygger over de to komikeres venskab, og snart griber virkeligheden skæbnesvangert ind og tvinger Dirch Passer ud på afgrundens rand.

Sponsoreret indhold