Dirch Passer 90 år: Dirch og damerne

Foto: SE og HØR

Lige så sjov Dirch Passer var på scenen, lige så stille var han privat.

Nogle gange kunne end ikke hans familie ”nå ind til ham”. Det var især, når han øvede på nye roller. Så lukkede han sig inde og ”ordede”, som han kaldte det. For der lå et stort arbejde bag ved at få tingene til at se så lette ud.

Dirch Passer var gift to gange og havde to længere forhold.

Han var kun 24 år, da han giftede sig med den 11 år ældre Sigrid Horne-Rasmussen – kaldet Sitter. Hun var i øvrigt den eneste af hans koner og kærester, der var ældre end ham selv.

Sitter og Dirch fik datteren Dorte, der i dag er 64 år.

Senere boede Dirch sammen med Judy Gringer i fem år, og det forhold endte på en lidt besynderlig måde.

Dirch havde nemlig mødt en ny kvinde – reklametegner Hanne Bjerre Pedersen, senere Hanne Passer.

Men han var så konfliktsky, at han ikke turde bryde forholdet til Judy Gringer. Han fik derfor andre til at fortælle hende, at det var slut, og at hun skulle flytte ud af deres fælles hjem på Gråbrødre Torv i København.

Talte aldrig sammen mere
Siden talte han aldrig med Judy, selv om de indspillede flere film sammen. Han turde simpelthen ikke at tale med hende om den tid.

Efter seks års samliv giftede Dirch og Hanne sig. Ægteskabet holdt i fem år, og de fik sammen datteren Josefine, der for fire måneder siden fyldte 50 år.

De sidste seks år af Dirchs korte liv boede han sammen med den unge Bente Askjær.

Bente var kun 20 år, da de mødtes, men hun blev en stor støtte for ham.

Hun fik ham til at motionere og tabe sig, ligesom det var hendes fortjeneste, at han næsten holdt op med at drikke spiritus.

Dirch og Bente nåede aldrig at blive gift. Det var planen, at de skulle giftes, og brudekjolen var efter sigende købt, men Dirch døde en måned før.

Se billeder fra hans liv i galleriet herunder:

Dirch og damerne

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close