Nyheder16. november 2017

Vicki Berlin fylder 40: Min stædighed har hjulpet mig

Selv mener hun ikke, hun er særlig stærk, men Vicki Berlin har alligevel haft styrken til at gå efter drømmen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/e0b46909a6c84c969d9ded44ce337564.jpg
 Foto: ALL OVER

Andre havde måske givet op. Andre havde set det som et nederlag og valgt en anden branche.

Men ikke Vicki Berlin, der torsdag den 16. november fylder 40 år.

Fem gange aflagde hun prøve på statens teaterskoler for at blive skuespiller, og fem gange oplevede hun efterfølgende at stå med et afslag i hånden.

Alligevel har Vicki Berlin aldrig været i tvivl. Det var jo skuespiller, hun skulle være.

- Måske burde det have været et kæmpe hint om, at jeg ikke var god nok, men sådan tog jeg det ikke. Jeg tænkte, at så måtte jeg jo bare finde en anden vej, for jeg var overbevist om, at det var det, jeg skulle. Og nu har jeg jo levet af det i mange år, så det var jo det rigtige, siger Vicki Berlin og fortsætter:

- Jeg mener, at hvis man har en stærk nok overbevisning og tror på det, så må man være sin egen lykkes smed, siger hun.

Allerede som femårig elskede Vicki Berlin at klæde sig ud og optræde, og kærligheden til skuespillet var ikke til at tage fejl af.

Derfor var der ingen anden vej for Vicki Berlin, der efter de mange afslag søgte ind på den private teaterskole Holberg, som hun blev færdig fra i år 2000.

- Jeg har fået med hjemmefra, at hvis man ikke laver det, man drømmer om, bliver man aldrig rigtig lykkelig, og at hvis man får en uddannelse at falde tilbage på, så falder man, siger skuespillerinden.

Støtten hjemmefra har betydet utroligt meget for Vicki Berlin, der er vokset op med sine forældre og to ældre søskende.

- Mine forældre har aldrig spurgt, om jeg ikke ville lave noget andet end skuespillet eller spurgt, om jeg var sikker på, at det var det, jeg skulle. Og det, tror jeg, har givet mig noget selvtillid og en tro på, at man skal gå efter sine drømme, lige meget hvor svært det ser ud.

At det ind i mellem har set svært ud, lægger hun ikke skjul på. Det er ikke en nem branche, understreger hun.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/vicki-berlin-03102017.jpg
 Foto: All Over Press

Vicki Berlin fylder 40 år den 16. november. Foto: All Over

Selv om det udefra kan se ud, som om hun bare har moslet igennem og kun haft et skuldertræk til overs for afslag, så har det til tider gjort ondt.

- Jeg synes faktisk ikke, jeg er et særligt stærkt menneske, hvis jeg skal være helt ærlig.

- Jeg kan huske, at de afslag fra teaterskolerne kørte mig fuldstændigt ned. Et halvt år efter var jeg helt smadret over det, for det var jo en drøm, der bristede hver gang. Og så skulle man kæmpe sig op igen. Det er nok mere en stædighed end en styrke, der har hjulpet mig, siger hun.

I begyndelsen af karrieren gjorde hun rent, stod i billetsalget og tog tjanser som kontrollør på de københavnske teatre, samtidig med at hun lavede stand-up og gik til castings.

I 2004 blev hun en del af satireholdet på det populære program "Tjenesten på P3", og i 2007 kæmpede hun sig frem til finalen i "Vild med dans", hvilket yderligere var med til at slå hendes navn fast i danskernes bevidsthed.

I 2011 vandt skuespillerinden en Dirch som årets revykunstner for sin optræden i Nykøbing Falster revyen, og de senere år har mange af landets revyer, blandt andet Aalborg Vinterrevy, nydt godt af hendes talent for både at skrive dialoger og stå på scenen.

Skuespillerinden drømmer alligevel om at få lov at udfolde talentet i andre retninger.

- Jeg er et sted nu, hvor jeg synes, jeg er røget lidt for meget ned i en kasse, og jeg har lidt svært ved at sparke mig ud af den, samtidig med at jeg ikke har lyst til at forlade den helt. Jeg elsker at lave humor og revy, men jeg savner også at lave noget andet, siger Vicki Berlin.

- Nu har jeg nået en alder, hvor man har noget dybde og erfaring og viden, og det gad jeg godt bruge lidt mere. Jeg ville gerne lave flere film, men det er nemmere sagt end gjort. Derfor er jeg gået i gang med selv at skrive et manuskript til en film, som min mand (filminstruktør Nikolaj Tarp, red.) og jeg gerne vil lave sammen. Man er jo nødt til at tage sagen i egen hånd, siger hun.

Selve fødselsdagen fejrer Vicki Berlin på scenen i Aalborg, hvor hun har premiere på årets vinterrevy. Privat bor hun sammen med sin mand og deres tre hunde, Walter, Gustav og Fido.

Sponsoreret indhold