Nyheder5. december 2017

Kendte kvinder: Vi langtidsammer

Amme-debatten raser atter i Danmark. Her kan du se, hvilke kendiskvinder der har langtidsammet deres børn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/geggo-amalie-salma.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup, All Over Press

Amme-debatten raser igen, igen i Danmark. Det sker, efter Berlingske Tidende bragte en artikel om 24-årige Luna Munk, der ammer sine tre sønner på tre år, to år og tre måneder.

Moderen til tre møder mange stærke reaktioner og er blandt andet blevet kaldt "klam" og "pædofil".

Men spørger man disse kendiskvinder, som er nævnt i artiklen her, så er der ingen skam i at langtidsamme. Ifølge Ammenet er langtidsamning i Danmark defineret som, at man ammer et barn, der har rundet 1 år.

Sundhedsorganisationen WHO anbefaler, at mødre ammer deres børn fuldt ud, indtil barnet er seks måneder - og at de derefter fortsætter med at amme delvist, til barnet er minumum to år.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/20170905_wen_-_linse_95.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Stephanie "Geggo", 27, ammer stadig sin datter Alba, der kom til verden i februar 2016.

- Jeg ammer stadig Alba (yes i do - det er vores valg som vi har det godt med), skriver "Familien fra Bryggen"-stjernen i et blogindlæg fra november 2017.

Realitystjernen har tidligere vakt debat, da hun lagde et amme-billede på Instagram.

- Jeg fuldammmer, indtil hun er seks måneder, og derefter supplerer jeg mad med amning, helst i to år, skriver hun ifølge Ekstra Bladet som kommentar til et billede, som den unge mor lagde på sin Instagram-profil.

Stephanie følger dermed WHO's anbefaling, når det kommer til amning.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/20170908_wen_-_amalie_szigethy_8.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Amalie Szigethy, 26, blev mor til Josephine i juli 2016, og hun har tidligere fortalt, at hun ammer sin datter, selv om hun har rundet et år.

Det gør hun, fordi hendes datter, Josephine, stadig giver udtryk for, at hun gerne vil det, og fordi realitystjernen selv elsker at amme sin datter.

Det skriver hun på sin blog.

- Min datter bliver stadig ammet, og hun synes det er den bedste ting i hele verden, og det får mig til at føle jeg er den bedste mor for min datter. Når hun ligger der, og kigger op på mig med hendes store øjne og man kan se taknemmeligheden for at få lov til at få en tår imellem hendes legeture, skriver hun.

Realitydeltageren lægger ikke skjul på, at hun stadig ammer sin datter – også selvom der nogle gange er folk, der ikke kan forstå det.

- Så når jeg møder folk på min vej som kigger forbavset på mig og spørger ” ammer du hende stadigvæk?” Eller når jeg sidder et offentligt sted og river blusen op- så har jeg én ting at sige, JA og hun bestemmer også hvornår vi ikke ammer mere, skriver hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/26.03116263.jpg
 Foto: All Over Press

Salma Hayek, 51, fik en datter i september 2007 og ammede hende stadig, da datteren havde rundet de 14 måneder.

- Jeg har det som en alkoholiker. Det er som om, jeg er fuldstændig ligeglad med, om jeg græder på grund af amme-hjerne, og jeg bekymrer mig slet ikke om de overføldige kilo… Jeg skal bare lige gøre det én uge mere… Bare én måned mere… Og når jeg ser på, hvor meget det betyder for min datter, så kan jeg slet ikke stoppe. Det er som om, det har taget magten fra mig, fortalte stjernen dengang ifølge magasinet People til The Times.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-673970.jpg
 Foto: Jimmy Rehak

Skuespilleren Gry Bay, 43, blev i 2009 mor til en datter, og da datteren var fire et havlt år, ammede hun stadig.

"All About Anna"-stjernen mener, at det er barnet, der styrer, hvornår amningen skal udfases.

- Der synes jeg bare, at man som mor skal fortsætte til barnet selv siger "nej tak", sagde hun til BT.

Sponsoreret indhold