Nyheder20. juli 2014

- Jeg ammer 4½-årige Lærke indtil, hun selv siger stop

Skuespilleren Gry Bay giver stadig sin datter modermælk
Gry Bays datter Lærke får modermælk næsten en gang om dagen
Gry Bays datter Lærke får modermælk næsten en gang om dagen
 Foto: All OverAmning stopper som regel gradvist, når barnet kommer i dagpleje eller vuggestue, og det bliver for besværligt at blive ved med at mælke ud. Og 12-måneders-alderen er da også der, de fleste mødre siger stop.

Men nogle få forældre fortsætter med at hive brysterne frem, når barnet bliver sulten en hel del længere endnu. Den danske skuespiller Gry Bay er en af dem. Det skriver bt.dk.

Gry, der bl.a. spillede titelrollen i den erotiske film "All About Anna", og som flere gange har indtaget adskillige lister over verdens mest sexede kvinder, fødte for 4½ år siden datteren Lærke.

Og Lærke får altså selv lov at bestemme, hvornår mor må pakke modermælken væk og i stedet smørre rugbrødsmadder til madpakken.

- Der synes jeg bare, at man som mor skal fortsætte til barnet selv siger "nej tak", siger hun til formiddagsavisen.

For Gry Bay handler amningen ikke om at gøre datteren mæt, men tryghed, og det er især, hvis Lærke har oplevet noget uheldigt i løbet af dagen eller er ked af det, at hun kommer til patten.

Skuespilleren har ikke sat nogen øvre grænse for, hvor gammel datteren må være og stadig få "mormælk", som barnet selv kalder det. Men måske pigen snart selv siger stop.

- Nogle gange når hun er ked af det, så spørger jeg hende om hun vil have lidt mormælk, og så siger hun "nej tak, nej tak", så jeg kan mærke, at hun selv er ved at slippe, fortæller Gry Bay.

LÆS OGSÅ: Gry Bay er blevet single

LÆS OGSÅ: Se Gry Bays store karrierespring

Sponsoreret indhold