Nyheder21. marts 2018

Arbejdsgiver om Medina: - Vi afventer situationen

Folkekirkens Nødhjælp vil ikke til stilling til Medina og sagen, før der er faldet dom i sagen, hvor hun er tiltalt for at have kørt bil i narko- og spirituspåvirket tilstand
https://imgix.seoghoer.dk/medina_2.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Medina er ikke blot en sangerinde – hun er også en forretning. Og i de seneste år har hun sågar været en slags protektor for Folkekirkens Nødhjælp. Et frivilligt arbejde der skulle sætte fokus på problemerne i verdens brændpunkter.

Den 35-årige popsanger har således været på tre udannelsesture med den kristne organisation. Blandt andet i Uganda, i de syriske flygtningelejre, og så sent som i maj 2017 drog hun til verdens største flygtningelejr i Kenya.

Tiltalen om kokainkørsel, der kom frem tidligere i dag, er formentlig ret uforenelig med Folkekirkens Nødhjælp, og derfor afventer de lige nu den alvorlige tiltale fra politiet.

- Vi har ingen kommentarer på nuværende tidspunkt, da der er tale om en sag, hvor der endnu ikke er faldet dom, siger Kenneth Kamp Butzbach fra Folkekirkens Nødhjælp til SE og HØR.

Onsdag kom det frem, at politiet mener, at Medina kørte med mere end 0,5 promille alkohol samt kokain i blodet lørdag den 29. juli 2017 klokken kvart i fem om morgenen. Sangerinden blev standset af politiet på Nordre Strandvej i nordsjællandske Hornbæk.

En måned efter episoden – den 30. august 2017 – fik Medina midlertidigt beslaglagt sit kørekort. Medina Valbak har op til sagen skiftet navn til det noget mere anonyme Frederikke Hansen – formentlig i et forsøg på at undgå offentlig omtale af sagen.

SE og HØR har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Medina gennem hendes manager, Thomas Børresen. Men uden held.

På Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside ligger denne video af Medina i Kenya:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold