Nyheder 7. februar 2018

Venstre-profil mister alt efter kokain-kørsel

Venstre-profilen Jakob Engel-Schmidt
Foto: All Over Press

 

Venstre-profilen Jakob Engel-Schmidt er små 15 timer efter, at det kom frem, at han i juli sidste år kørte bil i kokainpåvirket tilstand, strippet for sit job og samtlige fremtrædende positioner, han indtog i det danske samfund.

Det var Ekstra Bladet, der tirsdag aften afslørede, at det daværende medlem af Folketinget for Venstre natten til den 4. juli blev stoppet af en politipatrulje på grund af en defekt lygte, da han kørte på Lyngbyvejen i København.

34-årige Jakob Engel-Schmidt opførte sig på en måde, så politifolkene mistænkte, at han var påvirket, men den unge Venstre-profil nægtede at medvirke ved både en udåndingsprøve og en narkometertest.

Han blev anholdt og taget med på politistationen, hvor der blev taget en blodprøve, og klokken 02.00 natten til den 4. juli blev politikeren løsladt.

Det viste sig, at han havde kørt bil i kokainpåvirket tilstand, og han er blevet frakendt kørekortet i tre år og har fået en bøde.

Onsdag morgen og formiddag har han stort set mistet alle sine positioner i samfundet.

Han stopper med øjeblikkelig virkning som udviklingsdirektør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock.

- Det er kommet fuldstændig bag på os, og vi er naturligvis kede af det på Jakobs vegne; det er en stor både personlig og professionel tragedie, siger administrerende direktør på Niels Brock Anya Eskildsen.

Han er blevet fyret som kommentator i panelet på TV 2 News i eftermiddagsprogrammet News og co.

- Jakob Engel-Schmidt har været en del af vores panel på 'NEWS & Co.', og vi har sagt til ham i dag, at det kan han ikke fortsætte med foreløbig. Det er selvfølgelig et problem for vores program. Lige nu skygger den her sag og dens omstændigheder for, hvad han i øvrigt måtte sige som medlem af et panel, siger chefredaktør på TV 2 NEWS Ulla Pors.

Og senere onsdag blev han vraget som folketingskandidat for Venstre i Lyngby-Taarbæk.

Det foræller Toke Fredlev, der er formand for Venstre i Lyngby-Taarbæk kredsen, til Ritzau.

- Vi har i kredsen besluttet, at vi skal have fundet en ny kandidat til Folketinget. Vi kan ikke acceptere den opførsel, som Jakob har stillet for dagen. Hele den her historie er uacceptabel, og noget vi tager kraftig afstand fra, siger Toke Fredlev.

Jakob Engel-Schmidt har forsøgt at holde narkokørslen hemmelig for offentligheden, og først da Ekstra Bladet tirsdag aften klokken 21.59 offentliggjorde historien, gik han på Facebook og gav sin version af sagen.

'Kære alle.   Jeg har dummet mig. Alvorligt – og jeg skammer mig.   I juli sidste år lavede jeg mit livs fejltagelse. Jeg blev stoppet af politiet grundet en defekt lygte på bilen, fik taget en blodprøve, og den viste, at jeg ikke måtte køre bil, fordi jeg havde ulovlige stoffer i blodet – det var kokain. Det er på alle måder fuldstændig uacceptabelt.   Jeg havde ikke sat mig ind i en bil, hvis jeg vidste, at jeg ikke kunne køre. Det er ingen undskyldning – jeg skulle have tænkt mig om.   Det er aldrig acceptabelt at være påvirket bag et rat. Jeg har udsat andre for fare, og jeg er lykkelig for, at der ikke skete nogen noget den aften. Endnu en ting er, at man skal følge landets love og regler. Det har jeg vægtet både som politiker og som borger – og derfor græmmer jeg mig ekstra meget.   Det her er en læring – for livet. Udover at undskylde over kollegaer, både nuværende og tidligere, så har jeg undskyldt overfor min familie og min kæreste.   Jeg lægger mig fladt ned. Der er ingen god undskyldning. Jeg har været et kæmpe fjols. Det skal jeg tage ansvar for', skriver Jakob Engel-Schmidt.   Han har onsdag hidtil ikke kommenteret den personlige og arbejdsmæssige deroute, hans kokain-kørsel har afstedkommet.   

Sponsoreret indhold