Nyheder7. februar 2018

Ingen Engel: Venstre-profil knaldet af politiet for kokain-kørsel

Venstre-profilen Jakob Engel-Schmidt: - Jeg har dummet mig
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/venstre-jakob-engel-schmidt.jpg
 Foto: All Over Press

Den 34-årige Venstre-profil Jakob Engel-Schmidt er blevet dømt for kokain-kørsel.

Han er blevet frakendt kørekortet i tre år og er blevet idømt en bøde.

Det afslørede Ekstra Bladet tirsdag aften.

Han blev stoppet af en politipatrulje på Lyngbyvejen i København på grund af en defekt lygte natten til den 4. juli sidste år.

I dialogen med politiet opførste han sig så mistænkeligt, at politiet mistænkte at han kunne være påvirket bag rattet.

Politikeren, der på det tidspunkt var medlem af Folketinget, nægtede at deltage i en udåndingsprøve og en narkometertest, og han blev anholdt klokken 00.43 den 4. juli og taget med på politistationen, hvor der blev taget en blodprøve.

Klokken 02.00 blev politikeren løsladt.

Han er senere blevet dømt for at have kørt bil i kokainpåvirket tilstand.

Den 7. september sidste år, da Ekstra Bladet på baggrund af tip spurgte Jakob Engel-Schmidt til sagen, søgte han med øjeblikkeligt varsel orlov fra Folketinget og gik til en stilling som direktør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock i København.

Ekstra Bladet har via en langvarig sagsbehandling fået aktindsigt i dokumenter i sagen, og da avisen i aftes breakede historien om Jakob Engel-Schmidts dom for kørsel i påvirket tilstand, indrømmede politikeren, at der var tale om kokain.

I et Facebookopslag går han til bekendelse.

'Kære alle. Jeg har dummet mig. Alvorligt – og jeg skammer mig. I juli sidste år lavede jeg mit livs fejltagelse. Jeg blev stoppet af politiet grundet en defekt lygte på bilen, fik taget en blodprøve, og den viste, at jeg ikke måtte køre bil, fordi jeg havde ulovlige stoffer i blodet – det var kokain. Det er på alle måder fuldstændig uacceptabelt. Jeg havde ikke sat mig ind i en bil, hvis jeg vidste, at jeg ikke kunne køre. Det er ingen undskyldning – jeg skulle have tænkt mig om. Det er aldrig acceptabelt at være påvirket bag et rat. Jeg har udsat andre for fare, og jeg er lykkelig for, at der ikke skete nogen noget den aften. Endnu en ting er, at man skal følge landets love og regler. Det har jeg vægtet både som politiker og som borger – og derfor græmmer jeg mig ekstra meget. Det her er en læring – for livet. Udover at undskylde over kollegaer, både nuværende og tidligere, så har jeg undskyldt overfor min familie og min kæreste. Jeg lægger mig fladt ned. Der er ingen god undskyldning. Jeg har været et kæmpe fjols. Det skal jeg tage ansvar for', skriver Jakob Engel-Schmidt, der trods sin erkendelse skriver, 'jeg havde ikke sat mig ind i en bil, hvis jeg vidste, at jeg ikke kunne køre'. Dermed siger Jakob Engel-Schmidt, at han lader det være op til sin egen bedømmelse om han kan køre bil, selv om han er påvirket af kokain.
Venstres gruppeformand, Søren Gade betegner over for BT Engel-Schmidts kokain-kørsel som 'torskedumt' og har svært ved at se en fremtid på Christiansborg for den 34-årige politiker. Venstre i Lyngby-Taarbæk, for hvem Jakob Engel-Schmidt er folketingskandidat, har ligeledes svært ved at se en politisk fremtid for den 34-årige Engel-Schmidt. Formand Toke Fredlev siger til BT. - Som folketingsmedlem skal man selvfølgelig overholde loven. Det kan der ikke være nogen tvivl om, og derfor tager vi i Venstre i Lyngby-Taarbæk afstand fra det, der er sket. Jeg kan ikke forestille mig, han kan fortsætte, som vores folketingskandidat, siger Toke Fredlev til BT. På Jakob Engel-Schmidts nuværende arbejdsplads NIels Brock er afsløringen af kokain-kørslen endnu så ny, at topledelsen ikke har haft lejlighed til at tage stilling til, om lovovertrædelsen skal have indflydelse på Jakob Engel-Schmidts ansættelsesforhold.

Sponsoreret indhold