Nyheder28. december 2023

Vegetarer raser: Truer med at sagsøge Aalborg Universitetshospital

Det bliver ikke længere muligt for patienter at få vegansk mad, når de er indlagt på Aalborg Universitetshospital, og det har fået Dansk Vegetarisk Forening til at true med retssag
En intensivstue på den nye Pandemiafdeling i 3 etager på Aalborg Universitetshospital der står klar til brug for smittede med coronavirus, fredag 6. marts 2020. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Dansk Vegetarisk Forening raser over Aalborg Universitetshospitals beslutning om at droppe vegansk menu.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Aalborg Universitetshospital dropper mad til veganere

Patienter skal spejde langt efter vegansk mad, når de er indlagt på Aalborg Universitetshospital.

Og den beslutning er ikke faldet i god jord hos Dansk Vegetarisk Forening, der nu truer med en retssag.

Det siger foreningens generalsekretær, Rune-Christoffer Dragsdahl til DR:

– Vi kan absolut ikke se stiltiende til, at man træffer den her fuldstændig vanvittige beslutning. Vi kan jo forestille os scenarier, hvor patienter er tvunget til at leve af kartoffelmos, fordi der ikke er andre alternativer, siger han til DR.

Foreningen har tidligere ført lignende sager. Blandt andet sidste år, hvor foreningen i forening med en familie stævnede Jammerbugt Kommune, fordi kommunens daginstitutioner ikke serverer vegansk mad. Tidligere har Dansk Vegetarisk Forening også stævnet Region Hovedstaden, da en gravid kvinde ikke kunne få et vegansk måltid. Kvinden var indlagt på Hvidovre Hospital.

I forhold til den nye sag på Aalborg Universitetshospital er foreningen nu ved at undersøge, om foreningen alene på baggrund af princippet kan stævne Aalborg Universitet – eller om det kræver en patient i forening med foreningen.

Aalborg Universitet har valgt at fjerne det veganske mad for at spare penge, og fordi hospitalet ”ikke kan give patienterne den tilstrækkelige ernæring med vegetabilske proteiner alene”.

Sponsoreret indhold