Vilde Rolf bestak politiet: Vanvidskørsel

Ups ... Den 53-årige cykelkommentator Rolf Sørensen indrømmer nu, at han har tendens til at trykke speederen helt i bund.

Ups ... Den 53-årige cykelkommentator Rolf Sørensen indrømmer nu, at han har tendens til at trykke speederen helt i bund.

(Foto: Thomas Laursen)

Han vandt både etaper og kørte i den gule førertrøje i Tour de France, men det var på vej væk fra det berømte etapeløb, at der for alvor fór en djævel i Danmarks mest vindende cykelrytter.

Rolf Sørensen ejede i 90’erne en lækker Porsche 928 GTS, og den fik lov til at strække ben med cykelmyggen bag rattet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det var en Porsche 928 GTS magen til denne, som Rolf trykkede pedalen i bund på. (Foto: Porsche)

– 928’eren var min drømmebil. Jeg har kørt 316 km/t. i den gennem Tyskland og fået en del bøder. Jeg blev taget på motorvejen af en stærekasse. Jeg har stadig billedet, hvor jeg kører 252 km/t., og jeg er bare ét stort smil, lyder det fra den danske fartdjævel til Euroman.

Artiklen fortsætter under billedet ...

På cyklen gik det også stærkt – takket være en god blanding af hård træning og epo. (Foto: Mikael Rieck)

Er du sindssyg?!

I nabolandet Frankrig skulle der dog tænkes hurtigt, da vilde Rolf endnu engang gik speederamok i et land, hvor politiet er kendt for at tage hårdhændede metoder i brug.  

– I Frankrig blev jeg taget med på stationen af en emsig gendarm. På chefens kontor kiggede overgendarmen op på ham og sagde: ”Er du fuldstændig sindssyg?” Vi var på vej fra Tour de France, hvor jeg lige havde vundet en etape, så jeg skyndte mig ud til Susanne og bad hende give mig alt, hvad vi havde af trøjer og kasketter.

Så gik jeg ind og skrev autografer og forlod politistationen med en formaning om ikke at køre så stærkt igen, lyder det fra cykellegenden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Rolfs kone, Susanne, er formentlig glad for, at Porschen er solgt. (Foto: Thomas Laursen)

Sørensen solgte sit lyn af en Porsche i 2005, og han har ikke siden haft biler, der tillader hastigheder på den frække side af 250 km/t.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close