Nyheder18. september 2021

Vælg rigtig lyd til ørerne: Denne model er en klar vinder

SE OG HØR TECH: Sennheiser CX Plus Wireless er til prisen årets bedste in-ear-hovedtelefon for de fleste
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cx_plus_tw_mood_image_white.jpg
 Foto: Sennheiser

Jeg har testet mange in-ear-hovedtelefoner. Rigtigt mange!

Fælles for de fleste oplevelser er, at jeg hurtigt efter testen er røget tilbage til mine vanlige AirPods Pro eller en Elite-model fra danske Jabra.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/sennheiser_2.jpg
 Foto: Sennheiser

Komforten i en in-ear-hovedtelefon betyder meget. Og her har Sennheiser i den grad ramt plet, mener SE og HØRS techanmelder. Foto: Sennheiser

God lyd og balance

Men denne gang blev det anderledes.

Det er nemlig svært at sige farvel til in-ear-modellen fra Sennheiser, CX Plus True Wireless, der både i pris, komfort, lyd, batteritid og tekniske muligheder er meget tæt på at være den perfekte model til 95 procent af danske lydforbrugere.

Til en officiel pris lige over 1100 kroner kan du naturligvis stille store krav til en høretelefon.

Den skal lyde godt, uanset om du spiller podcasts, hører lydbøger eller er i gang med det sidste hit fra poppens verden. Og det gør CX Plus True Wireless.

Balancen mellem bas og diskant er god, også selvom modellen ikke er overbasset. Det kan jeg godt lide.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/my_post.jpg
 Foto: SE og HØR

Menuerne i Sennheisers mobile app (her iPhone, red.) er nemme at bruge og meget overskuelige. Skærmdump

Komforten er på plads

Jeg er også imponeret over, hvor godt de enkelte enheder sidder i ørerne. Der er fire størrelser af øredutter at vælge imellem. Og som jeg altid anbefaler: brug lidt tid på at finde den rigtige størrelse, som passer til dine øregange.

Umiddelbart virker modellen til den større side, men det er bestemt ikke noget, man mærker til selv under lang tids brug. Der er ingen "smerter", eller hjørner der klemmer de forkerte steder.

Samtidig slutter modellen så godt til øret, at det er med til passivt at støjreducere. At der samtidig er indbygget aktiv støjreduktion gør det kun meget nemmere at holde verden ude og den gode lyd inde.

Touch der virker

Sennheiser har modsat for eksempel Jabra valgt rent touch som betjeningsmulighed.

Det har jeg tidligere oplevet problemer med hos for eksempel Samsung, men også her undgår Sennheiser en af de traditionelle fælder.

Det betyder, at du ikke oplever fejlbetjeninger, men at hovedtelefonen alene reagerer, når du faktisk vil skifte nummer, ændre volumen eller tage et kald.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/img_2258.jpg

Det følger med i salgskassen. Foto: SE og HØR

Jeg har faktisk ikke fundet noget under min test, der stod i vejen for brugeroplevelsen. Batteritiden er fremragende med rigeligt strøm til en dags forbrug og et helt døgn, når du tager strømmen fra det velfungerende etui med i beregningen.

Det er også godt, at forbindelsen mellem telefon og hovedtelefonen - jeg testede på en iPhone 12 Pro Max - har været klippestabil og med en fin rækkevidde.

Det eneste, nogle måske vil savne, er muligheden for trådløst at oplade etuiet. Men det er altså en detalje, de fleste med rette er ligeglade med.

Så hellere eje en in-ear-hovedtelefon der som denne kan bruges under sport, fordi modellen er fugtbeskyttet.

DOMMEN: KLAR ANBEFALING

Du skal også være opmærksom på, at modellen stikker en smule mere ud fra øret end gennemsnittet.

Det kan give vindstøj, når du løber eller cykler. Men aldrig på et niveau der ødelægger lydoplevelsen mærkbart.

Hvis du er nået helt ned til dette afsluttende punkt i artiklen, kender du sikkert allerede dommen: CX Plus True Wireless er til prisen årets bedste in-ear-hovedtelefon, som jeg (næsten) uden forbehold vil anbefale til alle andre end dem, der kalder sig nørder eller bare har for mange penge.

Sponsoreret indhold