Nyheder 15. august 2021

Nyt ur: Måler hvor fed du er blevet

SE OG HØR TECH: Afslører også hvor stor muskelmasse du har, og om du snorker - men det kræver en helt særlig telefon at bruge
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Du har måske set de andre i fitnesscenteret, der stiller sig op på et apparat, der kan måle deres fedtprocent og muskelmasse ganske præcist. Eller selv brugt systemet.

Men nu forsøger den sydkoreanske techgigant Samsung at "krympe" det store måleapparat fra fitness ned på dit håndled.

Artiklen fortsætter under billedet...

Du skal sætte fingrene på uret for at lave målingen, som tager 15 sekunder. Foto: Samsung

Måler om du snorker

Efter flere års udviklingsarbejde har forskere ifølge firmaet nu gjort teknologien så avanceret, at du faktisk kan få et brugbart måleresultat ud af funktionen, der er indbygget i den nye Galaxy Watch4-serie.

Som tidligere kan uret tælle kalorieforbrug, måle din puls og på andre måder følge din træning. Du kan også få overvåget din søvn og finde ud af, hvor meget du snorker.

Men via de indbyggede sensorer måles nu en række af nye data fra din krop.

Artiklen fortsætter under billedet...

Her sidder sensorerne. Foto: Samsung

Sådan virker det

Det er den såkaldte kropssammensætning, der hentes data om. Altså din fedtprocent, muskelmasse, indholdet af vand i kroppen og knogletæthed.

I praksis foregår målingen ved, at sensorerne i uret i løbet af 15 sekunder foretager 2400 dataindsamlinger af vandindholdet i dine muskler.

Kræver Samsung-telefon

Der er imidlertid flere udfordringer ved det nye ur. For selvom Samsung siger, at målingerne er bedre end tidligere, vil data fra professionelle måleapparater naturligvis fortsat give et langt mere præcist resultat.

Derfor skal du også alene bruge data vejledende. Det samme gælder puls og andre hjertedata fra både Apples og Samsungs smarture.

Du skal ligeledes finde dig i at blive låst fast til Samsungs sundhedssystem og dele data med det.

Samtidig kræver teknologien en nye Galaxy-telefon, da uret ikke fungerer sammen med andre Android-enheder eller iPhones.

Det nye ur koster fra 1999 kroner og er i handlen herhjemme om kort tid.

Sponsoreret indhold