Nyheder23. januar 2023

Ungdomshuset fejrede Ritt Bjerregaards død: – Kan ende med, at huset lukker

Formanden for fonden bag ungdomshuset tager afstand fra fejringen af Ritt Bjerregaards død
Formanden for fonden bag Ungdomshuset tager nu afstand fra fejringen af Ritt Bjerregaards død.
Formanden for fonden bag Ungdomshuset tager nu afstand fra fejringen af Ritt Bjerregaards død.
 Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Det har skabt stor forargelse og vrede, at Ungdomshuset i København har oprettet en begivenhed, hvor man vil fejre tidligere overborgmester Ritt Bjerregaards død med baraften.

Huset på Dortheavej 61 i Københavns Nordvestkvarter oprettede begivenheden på Facebook med navnet "SÅ ER VI KVIT, RITT!! – Baraften" med henvisning til, at det var Ritt Bjerregaard, der var overborgmester i den danske hovedstad, da det tidligere ungdomshus på Jagtvej 69 skulle rives ned i 2007.

Men nu bliver der taget afstand fra fejringen fra Ungdomshuset selv. Knud Foldshack, der er formand for Fonden Jagtvej 69, som administrerer driften af ungdomshuset på Dortheavej, fortæller til SE og HØR, at det er dybt frustrerende, at se begivenheden.

– Jeg er dybt frustreret over, at en gruppe unge mennesker har sagt, hvad de mener om Ritt Bjerregaard. Det er dumt, at de mener, hun skal have den hån med på vejen, fortæller han.

– Det tager jeg og fonden afstand fra. Jeg beklager det dybt. Det er tragisk, at Ritt Bjerregaard og hendes familie ikke kan få lov til at sørge i fred, fortsætter Knud Foldshack.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-01-23/ungdomshuset-riit.jpg
 Foto: Screendump

I indbydelsen til søndagsbaren stod beskeden "Slæb kadaveret forbi Ungeren og send en væmmelig tanke efter tidligere overborgmester Ritt Bjerregård. Nu har vi fået både ret og fred!".

På grund af hændelserne er der nu også indkaldt til et bestyrelsesmøde i Fonden Jagtvej 69, hvor det skal diskuteres, hvad der nu skal ske.

I sidste ende kan det ende rigtig skidt for Ungdomshuset.

– Her vil vi få frem, at der er en meget lille gruppe mennesker, som ikke har forstået hvordan man opfører sig ordentligt. Dem jeg har talt med fra Ungdomshuset tager også afstand fra det her. I sidste ende kan det risikere at huset lukker, fortæller han.

Han fortæller også, at fonden skal have et møde med kommunen i løbet af ugen.

– Jeg kan kun beklage på fondens og bestyrelsens vegne.

Forhandlede nyt hus

I et interview med Politiken fra 2008 fortalte Ritt Bjerregaard, at sagen om Ungdomshuset pressede hende hårdt i sin tid som overborgmester, samt at hun forsøgte at overtale Faderhuset, som købte huset på Jagtvej 69, til at sælge ejendommen til de unge.

Det var kirkens daværende leder, Ruth Evensen, dog ikke villig til.

Ritt Bjerregaard forhandlede efterfølgende med repræsentanter om et nyt ungdomshus. Det endte med at blive placeret på Dortheavej 61, som stadig står i dag, og søndag ville fejre den tidligere overborgmesters død.

Ritt Bjerregaard døde lørdag aften, hun blev 81 år.

Sponsoreret indhold