Nyheder23. januar 2023

Se video: Ungdomshuset fejrede Ritt Bjerregaards død

Ungdomshuset har tydeligvis ikke tilgivet den tidligere overborgmester for, at huset på Jagtvej 69 blev ryddet tilbage i 2007
Ungdomshuset på Dortheavej 61 ville søndag fejre den tidligere socialdemokrat Ritt Bjerregaards død.
Ungdomshuset på Dortheavej 61 ville søndag fejre den tidligere socialdemokrat Ritt Bjerregaards død.
 Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Det skabte stor forargelse og vrede på de sociale medier, da Ungdomhuset lagde en begivenhed op på deres Facebook-profil.

Her ville huset på Dortheavej 61 i Københavns Nordvestkvarter fejre Ritt Bjerregaards dødsfald søndag aften under titlen "SÅ ER VI KVIT, RITT!! – Baraften".

"Slæb kadaveret forbi Ungeren og send en væmmelig tanke efter tidligere overborgmester Ritt Bjerregård. Nu har vi fået både ret og fred!", stod der i invitationen.

"Stands tilskud til Ungdomshuset"

Ungdomshuset har tilsyneladende ikke tilgivet Ritt Bjerregaard, for dengang huset lå på Jagtvej 69 på Nørrebro og blev revet ned i 2007. På daværende tidspunkt var den nu afdøde socialdemokrat overborgmester i København.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-01-23/ungdomshuset-riit.jpg
 Foto: Screendump

Begivenheden har fået flere brugere til tasterne.

"Det absolut mest usympatiske, du kommer til at se på nettet i dag. Opfør jer dog ordentligt", skriver en bruger.

Borgerrepræsentant i Københavns Kommune Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti mener, at Ungdomshusets begivenhed skal have konsekvenser.

"Dansk Folkeparti vil have standset tilskud til Ungdomshuset på Dortheavej i København, efter at Ungdomshuset officielt, i går aftes, inviterede til fejring af Ritt Bjerregaards død", skriver han på sin Facebook-profil.

Forhandlede nyt hus

I et interview med Politiken fra 2008 fortalte Ritt Bjerregaard, at sagen om Ungdomshuset pressede hende hårdt i sin tid som overborgmester, samt at hun forsøgte at overtale Faderhuset, som købte huset på Jagtvej 69, til at sælge ejendommen til de unge.

Det var kirkens daværende leder, Ruth Evensen, dog ikke villig til.

Ritt Bjerregaard forhandlede efterfølgende med repræsentanter om et nyt ungdomshus. Det endte med at blive placeret på Dortheavej 61, som stadig står i dag, og søndag ville fejre den tidligere overborgmesters død.

Ritt Bjerregaard døde lørdag aften, hun blev 81 år.

Sponsoreret indhold