Nyheder9. december 2016

Ulf Pilgaard om sin kone: Hun var skarp til det sidste

Den garvede skuespillers afdøde hustru led af den arvelige hjernelidelse Huntingtons sygdom, men hun var frisk til det sidste.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/p01.jpg
 (Foto: All Over)

Den 76-årige skuespiller har mistet sin elskede hustru til Huntingtons sygdommen, der i reglen medfører invaliditet og demens. Men sidstnævnte symptom plagede heldigvis ikke Gitte, fortæller Ulf Pilgaard .

– Hun var helt klar i pæren. Helt skarp. Hun var i den grad til stede. Huskede som en elefant. Også navne og sådan noget, som alle andre glemmer, siger han.

Af samme grund tøver han ikke med at betegne deres forhold som fantastisk til det sidste.

– De fysiske handicap kan man forholde sig til. Der er heldigvis så mange hjælpemidler, der gør tilværelsen lettere. Også at tage på ferie, som vi gjorde til det sidste, fortæller Ulf Pilgaard, som insisterede på, at Gitte skulle blive boende hjemme og ikke på plejehjem.

Selv om parret hele tiden har vidst, hvor det bar hen, så er det alligevel mærkeligt ubegribeligt og uigenkaldeligt, når det sker, fortæller han.

– Netop fordi hun jo var så frisk til det sidste. Så bliver man på en eller anden måde ved med at tro på, at det nok skal gå, siger han til SE og HØR..

Netop i denne tid er Ulf på turné med forestillingen ”Vores sensommer” med Lisbet Dahl. Det var Gitte helt afklaret med. Hun elskede kunst og kultur og var ofte at finde i teatersalene. Dog sjældent til premiererne.

Sponsoreret indhold