Nyheder25. november 2021

Tyskland vil legalisere cannabis

Efter måneders forhandling kom Tyskland onsdag et skridt tættere på en ny regeringsaftale. Det betyder samtidig, at legalisering af cannabis snart kan blive en realitet hos vores naboer mod syd
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joint_0_0.jpg
 Foto: MEGA

- Trafiklyset er tændt, sagde Olaf Scholz onsdag, da aftalen mellem de tre partier blev præsenteret i Berlin.

Han kunne lige så godt have sagt, at ’jointen kan tændes’, med tanke på de tre partier bag aftalens plan om at legalisere cannabis til rekreativt brug i Tyskland.

Onsdag fremlagde de røde socialdemokrater, de gule liberale og de grønne i miljøpartiet en 177 siders lang regeringsaftale, der blandt andet rykker Tyskland et skridt nærmere legalisering af cannabis til voksne over 18.

Indtil nu har brug af cannabis været lovligt i Tyskland, hvorimod besiddelse, køb og salg har været ulovligt.

Det vil de tre partier bag aftalen lave om på, så det fremover vil være muligt at købe cannabis i særligt licenserede butikker rundt om i Tyskland.

Indtægter skal bruges på klimaet

Med den nye mulige regeringsaftale, sender det Tyskland i en ny og langt mere klimavenlig retning.

For udover det utraditionelle ’skæve’ tiltag, der kan ende med at gøre cannabis lovligt, vil de tre partier bag aftalen gøre Tysklands energiforbrug langt grønnere.

Med den nye plan er målet, at halvdelen af Tysklands varme i 2030 skal produceres på en klimaneutral måde, 80 procent af strømmen skal være grøn, og at der skal køre mindst 15 millioner elbiler på de tyske veje.

Her kommer legaliseringen af den forbudte urt ind i billedet, for lige netop indtjeningen på cannabis skal gå til den grønne omstilling.

Partierne bag aftalen forventer, at det vil indbringe adskillige millioner euro i afgifter til den tyske statskasse ved en legalisering.

Ifølge planen skal den nye ordning med lovlig cannabis evalueres efter fire år.

Sponsoreret indhold