Nyheder20. august 2016

Tv-værtinde: Sådan var min barndom i kulissen

Tv-værten Camilla Miehe-Renard er vokset op i teaterets kulisse, hvor øl, cigaretter og lektielæsning under forestillingerne var hverdag.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-33813ny.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Børneopdragelse foregik på mange måder på en lidt anden måde i 60'erne end i dag.

Det kan den danske tv-vært Camilla Miehe-Renard skrive under på. Som datter af skuespilleren Pierre Miehe-Renard har hun oplevet bagsiden af datidens skuespillerbranche på første hånd.

- Det handlede om at hænge ud i køkkenet, ryge 20.000 smøger og sidde i en skov af bajere, fortæller tv-værten om sine barndomsminder på den røde løber til premieren på teaterstykket "Dirch".

- De gamle kiggede jo overraskende på os børn, når vi kom hjem fra skole. Sådan lidt som om "Gud, er der også børn her?", erindrer Camilla Miehe-Renard med et smil på læben.

Hun fortsætter med at fortælle, hvordan de gamle nærmest levede i en anden verden - nemlig skuespillerbranchen.

Hjemme hos familien Miehe-Renard kom datidens kendte skuespillere ofte på besøg. En af de regelmæssige gæster var komikeren og skuespilleren Dirch Passer, og hans besøg står stadig klart i hukommelsen, fordi det er mindeværdige øjeblikke, fortæller hun.

Alligevel har tv-værten en klar holdning til minderne fra dengang.

- Jeg tror ikke, at det var specielt sundt for os, siger skuespillerdatteren ærligt. Hun har derfor også kunne tage noget med sig fra barndommen i teaterets kulisse.

- Jeg tænker specielt på det i min egen børneopdragelse. Her er der hverken bajere eller cigaretter, siger hun.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold