Nyheder9. december 2018

TV 2-værter måtte flygte: Morten Ankerdal ramt af tåregas

Der har de seneste dage været flere voldelige demonstrationer i Frankrig. I går blev TV2's håndbold-værter ramt af demonstrationer i Nantes, hvor der lige nu bliver spillet EM i håndbold
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/morten_ankerdal_og_soen.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

I det meste af december bliver der spillet EM i håndbold i Frankrig, men flere voldsomme demonstrationer har ramt den festlige begivenhed.

TV2's værter og eksperter endte i går eftermiddag midt i en demonstration i den franske by Nantes, hvor de opholder sig under slutrunden.

Det skriver TV2.dk.

- Der har været uroligheder i gaderne. Vi stod nede på vejen og pludselig kom demonstranter og politi farende. Der var masser af tåregas, lyder det fra vært Stine Bjerre Mortensen til TV2.

Håndboldeksperten Bent Nyegaard synes, urolighederne er kommet meget tæt på.

- Det er lige pludselig kommet lidt tæt på. Der var 30-40 demonstranter, der blev lukket ind i foyeren på vores hotel, og de havde det ikke godt. De havde fået tåregas og sprøjtede sig med antimidler i både øjne og mund, fortæller Bent Nygaard til TV2.

De voldsomme demonstrationer i Frankrig skyldes blandt andet stigende miljøafgifter på diesel og benzin.

I går blev der ikke spillet nogen kampe under EM på grund af urolighederne.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega321339_003.jpg
 Foto: MEGA

Sådan så Paris ud i går. (Foto:MEGA)

Morten Ankerdal ramt af tåregas

TV2's Morten Ankerdal var en af de mere uheldige under gårsdagens kaos i Nantes.

Den populære herre blev ramt af politiets tåregas, og værten var nødsaget til at skylle sine øjne for de giftige gasser.

- Det startede som en fredelig demonstration med musik, og der var mange tusind mennesker samlet. Klokken 16.45 besluttede politiet at splitte masserne, og der blev sprøjtet med tåregas. Vi fik udleveret destilleret vand af demonstranterne, men vidste i første omgang ikke, hvad vi skulle bruge det til. Det fandt vi så ud af, fortæller Ankerdal til TV2.

Selvom det virker til, at det gik voldsomt for sig i går, så fortæller Ankerdal, at der er færre demonstrationer i dag, men de er til gengæld blevet voldsommere.

- Det er i centrum, det hele foregår. Selvom der er færre demonstranter nu, er det blevet noget vildere. Der bliver skudt mere og mere tåregas. Der, hvor vi stod før, var vi nødt til at løbe fra, fordi politiet vendte tilbage, fortæller han til TV2.

Sponsoreret indhold