Nyheder 12. juli

Trods rekordhøj inflation: Flere varer er faldet i pris

Det er ikke alle varer, der stiger i pris for tiden
Herresko

Det er blandt andet herresko, der er faldet i pris. 

Foto: Ritzau Scanpix

Det er dyrt at være forbruger i Danmark. Rigtig dyrt endda. 

Det blev for alvor slået fast i juni, hvor forbrugerpriserne – og dermed inflationen – blev målt til at være 8,2 procent højere end i juni sidste år.

Men trods rekordhøj inflation er der dog en lille trøst til danskerne. Flere varer er nemlig faldet i pris. Det skriver Finans.dk

Nærmere bestemt er der tale om prisfald på en lang række produkter spredt over forskellige varegrupper.

Her topper varmeapparater og klimaanlæg listen med et fald på knap 12,4 procent, mens tøj til småbørn er i bunden med et fald på 0,4 procent. 

Foruden disse kan læsehestene også juble. Ifølge mediet er prisen på bøger nemlig faldet med 8,3 procent, ligesom elektronik og herresko også er blevet væsentlig billigere. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men hvad er det, som gør, at det er netop de produkter, der har taget et prisdyk? 

Ifølge Louise Aggerstrøm, der er chefanalytiker og privatøkonom i Danske Bank, er svaret, at konkurrencen mellem varegrupperne er "benhård". 

Det skyldes særligt, at onlineshopping gør det nemmere for forbrugerne at sammenligne priser, således man kan spare mest muligt.

Ligesom benzin og olie så småt er begyndt at falde i pris, forventer Danske Bank da også, at benzinpriserne vil tage et dyk nedad igen.

– Faldene sker på den kedelige baggrund, at inflationsfrygten har bredt sig. Vi tror på, at økonomien vil blive forværret det næste års tid, og så vil prisfaldene fortsætte. Har du stadig dit arbejde om et år, så er du i en god situation, siger Louise Aggerstrøm til mediet.

Inflationen på 8,2 procent er den største stigning henover et år siden februar 1983.

Sponsoreret indhold