Dine penge11. juli 2022

Slår rekord: Forbrugspriserne har haft den højeste stigning i knap 40 år

Hvis pengepungen i juni har været særligt hårdt ramt, så er der er en årsag
Største stigning siden 80erne
Det er blevet dyrere at være forbruger i Danmark. (Arkivfoto).
 Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Det fortsætter med at være dyrere at være forbruger i Danmark.

I juni har forbrugerpriserne ligget 8,2 procent højere end i juni sidste år. Det er den største stigning hen over et år siden februar 1983.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Udviklingen i forbrugerpriserne kendes også som inflationen. Udviklingen viser, hvordan priserne på alt fra mad, energi og tøj udvikler sig.

De seneste måneder er inflationen steget løbende, og nu stiger inflationen tæt på det samme som i februar 1983, hvor priserne steg 8,7 procent på et år.

Det er særligt prisstigninger på fødevarer, el, brændstof og gas, der er med til at give den høje inflation, som opleves i Danmark i øjeblikket.

Prisstigningerne betyder, at en helt almindelig børnefamilie skal have op imod 35.000 kroner ekstra op ad lommen for at købe det samme som sidste år. Det viser en beregning fra Arbejdernes Landsbank.

- Det gør hamrende ondt i mange danskeres privatøkonomi, når prisstigningerne i den grad trækker veksler på budgetterne.

- Det kommer til at påvirke mange danskeres forbrug, siger Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, i en skriftlig kommentar.

Opdateres...

Sponsoreret indhold