Nyheder14. juli 2016

Tour de France: Chris Anker lever i en kuffert

De mange rejsedage er bagsiden af medaljen for cykelrytteren Chris Anker Sørensen, som glæder sig til mere tid med familien efter karrieren.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/chris_anker_2016dm018_2.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Med intensiv træning i maj og juni, Tour de France og OL, giver det næsten sig selv, at døtrene Lærke og Laura indimellem ikke ser så meget til farmand, den professionelle cykelrytter, Chris Ankers Sørensen.

– Bagsiden af medaljen er afsavnet, fortæller Chris Anker Sørensen da også.

- Indimellem kan det godt være svært at pakke kufferten. Lærke har lige været til gymnastikopvisning. Det gik jeg glip af.

- Når jeg har været væk et stykke tid og kommer hjem, er nogle rutiner også ændret, fordi pigerne har taget et kæmpe spring. Så må jeg være fleksibel og tilpasse mig deres hverdag.

- På den anden side har vi mulighed for mere kvalitetstid, når jeg endelig er hjemme, end hvis jeg havde et klassisk 8-16.00-job.

- Vi afleverer heller ikke pigerne i institution før ved halvtitiden. Det kan mange andre nok ikke slippe af sted med, smiler Chris, som ofte også har mulighed for at tilrettelægge træningen, så det passer med familiens program.

Mens fru Michelle og pigerne bliver dygtige til italiensk, så magter Chris kun sproget til husbehov.

Til gengæld taler han både engelsk og tysk og kan forstå spansk og flamsk, hvis det tales langsomt. På hans nye cykelhold Fortuneo-Vital Concept foregår alt på fransk.

– Jeg kan godt være lidt tung i hovedet om aftenen, men ellers er det en gave med de forskellige sprog, griner han.

Sponsoreret indhold