Nyheder23. januar 2014

Tidligere reality-stjerner raser: Dit liv bliver ikke ødelagt

DR3-program tegner et falsk billede af reality-livet
Af af
Pernille Nygaard blev kendt som Dumme Pernille
Pernille Nygaard blev kendt som Dumme Pernille
 Foto: Thomas S. Laursen




Ifølge serien 'Selvoptaget', der lige nu kører på DR3, er det svært - ja nærmest umuligt - for reality-stjernerne at vende tilbage til en hverdag, efter kameraerne slukkes.

Men nu raser en række tidligere reality-stjerner mod DR3-programmet, som de mener tegner et ganske forkert billede af livet efter reality. Det skriver Metroxpress.

En af dem, der ikke kan genkende DR3s måde at fremstille 'bagsiden af medaljen', er Nicoline Stein Lynge, der tilbage i 2008 deltog i fjerde sæson af Paradise Hotel:

Mini-Ulven indtager Paradise
- Jeg kan på ingen måde genkende den forhutlede tilværelse, de mennesker i programmet lever. De lever stadig i drømmen om at blive opdaget og bliver derfor ved med at udstille sig selv. Jeg bliver gal, mår DR3 præsenterer programmet som sandheden og moralprædiker om, at de vil vide, hvad TV3 og andre kommercielle kanaler gør ved unge mennesker, når de selv går ind og gør ondt værre og viser et meget unuanceret billede af virkeligheden, lyder det fra Nicoline Stein Lynge, der i dag læser til socialrådgiver og arbejder på et plejehjem ved siden af.

I DR3s 'Selvoptaget' møder vi blandt andet Pernille Nygaard, der fik tilnavnet 'Dumme Pernille' efter hendes medvirken i Paradise Hotel. I programmet afslører Pernille, at hun har haft store problemer med at få et job efterfølgende - ganske simpelt fordi ingen vil ansætte hende, efter hun deltog i programmet.

Paradise-Kimmies mor tager sit liv

Frederik Lilja, der vandt både sæson fem i 2009 og reunion-sæsonen af Paradise Hotel i 2012, anklager DR3-programmet for kun at fortælle om de reality-deltagere, der ikke selv har kunnet få skabt et liv efterfølgende:

- Det, som bliver vist på Dr, er enkelte udvalgte, der ikke har formået at tage ansvar for deres eget liv eller fået tilstrækkelig hjælp til at få en normal hverdag. Deres tilværelse har absolut intet at gøre med medvirken i reality-tv. Magen til elendig, misvisende og generaliserende dokumentar skal man fandme lede længe efter, raser Frederik Lilja.

Sponsoreret indhold