Nyheder11. december 2014

Thyrring kan miste kørekortet

Den tidligere racerkører kan blive tvunget til at tage bussen
Af af
Thorkild Thyrring risikerer at miste kørekortet i dag.
Thorkild Thyrring risikerer at miste kørekortet i dag.
 Foto: Dan MariegaardDen 68-årige tidligere racerkører, Thorkild Thyrring, risikerer at miste kørekortet i dag.

Det sker, når han ved Retten i Lyngby, står tiltalt for at have kørt mere end 60 % over den tilladte hastighed på Strandvejen nord for København.

LÆS OGSÅ: Så røg kørekortet igen

Thyrring kørte helt præcist 84 kilometer i timen om formiddagen den 26. februar sidste år på et sted, hvor den maksimale tilladte hastighed er 50 km/t.

Han er to gange tidlige blevet frakendt kørekortet og ud over risikoen for, at han mister kortet igen, kan han blive idømt en bøde på 3.500 kroner. Dermed risikerer han at måtte lade sig transportere med offentlig transport.

Thorkild Benthin Thyrring-Johansen, som ifølge anklageskriftet er eks-racerkørerens fulde navn, var den pågældende februar-dag kørende i en lynhurtig Mercedes SLK 350 Cabriolet, der ved hjælp af en elektronisk begrænsning maksimalt kan køre 250 km/t på toppen.

LÆS OGSÅ: Thyrring hevet i retten som dårlig betaler

Thorkild Thyrring har over for bt.dk forklaret den voldsomme hastighedsoverskridelse med, at han "pludselig befandt sig i en faretruende situation af graverende karakter med nogle biler, hvor det bare gjaldt om at komme væk, væk, væk i en fart".

Han har ikke ønsket at uddybe udtalelsen, men siger, at det har forbindelse til, at han tilbage i 2003 vidnede mod en "dybt kriminel person".

Tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen og SE og HØRs chefredaktør, Niels Pinborg, er begge indkaldt som vidner for Thorkild Thyrring og skal forklare om den farlige, truende situation, eks-racerkøreren befandt sig i.

SE og HØR er på plads i retten og livedækker retsmødet, der begynder klokken 13.00.

Sponsoreret indhold