Tech17. januar 2024 (opd. 17. januar 2024)

Samsung Galaxy S24: Her er årets første AI-telefon

De nye modeller har kunstig intelligens indbygget, der også virker uden netadgang - og det bliver helt sikkert ikke den sidste telefon med AI i år
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Sådan kommer den nye funktion til at tale med andre på et fremmedsprog til at fungere.
 Video: Samsung

LÆS OGSÅ: Tal et sprog du ikke kan med AI

Nu skal man selvfølgelig tage salgstaler fra en stor telefonproducent med et gran salt.

SE og HØR har da heller ikke haft mulighed for at teste de nye funktioner, som netop er blevet præsenteret i årets første AI-telefon.

Men for en gangs skyld er det faktisk indmaden, altså softwaren, der er værd at lægge mærke til, i de nye modeller fra Samsung.

Telefonen - eller snarere telefonerne, fordi der er flere modeller i samme serie - har fået navnet Galaxy S24 og blev onsdag aften lanceret.

De har AI - på dansk kunstig intelligens - idnbygget som en dybt integreret del af den måde, telefonen kommer til at virke på. Og det virker altså spændende.

I den mere banale ende kan baggrunden på telefonen for eksempel følge vejret, så "det sner" på skærmen, når det gør det ude i virkeligheden.

Der er dog ikke meget AI over sådan en funktion.

Det er der derimod, når du begynder at skrive tekstbeskeder, som automatisk kan oversættes til en række sprog og ikke mindst med AI tilpasses til den måde, man for eksempel laver en venlig besked i Frankrig, Spanien eller et andet populært ferieland.

Endnu smartere og avanceret bliver det, når du kan ringe op og på dansk sige noget, som i den anden ende bliver hørt på et fremmedsprog.

Det kan være en bestilling på et spansk hotel, du nu selv kan lave, selvom du ikke forstår et pip spansk.

Og receptionisten ikke ved, hvad dansk er for et sprog.

En anden AI-funktion gør det muligt at lægge telefonen foran dig til et møde og få udskrevet alt, hvad der bliver sagt. I udskriften kan man se, hvem der har sagt hvad. Det er også muligt at få AI i telefonen til at skrive et resumé af mødet.
En anden AI-funktion gør det muligt at lægge telefonen foran dig til et møde og få udskrevet alt, hvad der bliver sagt. I udskriften kan man se, hvem der har sagt hvad. Det er også muligt at få AI i telefonen til at skrive et resumé af mødet. Det er desværre ikke muligt at optage en telefonsamtale og gøre det samme.
 Foto: Samsung

I praksis fungerer de nye AI-funktioner i nogle tilfælde direkte på telefonen uden brug for adgang til nettet.

Men vil du for eksempel bruge dit kamera til automatisk at slå informationer op om, hvad du ser på, kræver det flere kræfter "i skyen". Og altså adgang til nettet.

Priserne for den nye Galaxy S24-telefon, som du om kort tid kan købe herhjemme, begynder lige under 7000 kroner og lander tæt på 15.000 kroner for den største og mest potente model.

Prisen afhænger helt af modeltype og ikke mindst hvor meget hukommelse, der er på telefonen.

Det bliver muligt at købe forskelligt farverigt tilbehør til telefonen.
Det bliver muligt at købe forskelligt farverigt tilbehør til telefonen.
 Foto: Samsung

Og så skal du i øvrigt have lidt tålmodighed, når det gælder dansk.

Der går nemlig nogle måneder, før dansk er standard, når du skriver en sms og vil have den oversat. Eller du "vil tale et sprog, du ikke kan" under et telefonopkald.

SE og HØR tester de kommende dage den nye telefon for at finde ud af, hvor skarp kunstig intelligens på en telefon kan være.

Og det bliver nok ikke sidste gang i år, tør vi godt love. For 2024 bliver et meget stort AI-år - også på din telefon!

Sponsoreret indhold