Tech17. januar 2024

Få AI i din telefon: Tal et sprog du ikke kan

Også udskrifter af et møde og netsøgning med hjælp af billeder bliver nu nemmere med kunstig intelligens "om bord"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kunstig intelligens på de nye telefoner kan bruges til at udskrive samtaler og lave mødereferater.
 Video: Samsung

LÆS OGSÅ: Her er årets første AI-telefon

De kommende uger vil diskussionen sikkert bryde ud mellem dem, der mener, at Samsungs nye telefoner ikke har "AI om bord". De er bare smartere og hurtigere end før.

Og så dem der anerkender, at 2024 er året, hvor kunstig intelligens for alvor flytter ind i både din telefon, computer, tablet og en række af programmer, du bruger på dine mange gadgets.

Uanset hvilken side du vælger i AI-kampen, er der ingen tvivl om, at de nye Galaxy S24 fra Samsung, der blev præsteret onsdag aften, er et nybrud.

Og i det mindste et markant startskud på den række af teknologier, som i år får kunstig intelligens som standard.

Samsung lover således, at Galaxy S24-serien med kunstig intelligens gør det muligt at ringe op og tale dansk, mens din samtalepartner for eksempel taler kinesisk.

Det er nemlig en af funktioner i de nye modeller fra den sydkoreanske techgigant.

Ifølge firmaet er det med hjælp fra kunstig intelligens lokalt på telefonen også muligt at "tale" spansk, fransk, koreansk, kinesisk og snart flere sprog, selvom du ikke kan et eneste af dem.

Galaxy S24 sælges i tre modeller: S24, S24+ og S24 Ultra.
Galaxy S24 sælges i tre modeller: S24, S24+ og S24 Ultra.
 Foto: Samsung

På samme måde kan du skrive på dansk, men din besked omsættes automatisk til et fremmedsprog og skrives i den tone, man ville gøre vælge hos modtageren. Og altså ikke bare en direkte oversættelse af din besked.

Med AI kan du med din finger lave en cirkel om et billede eller noget andet indhold på din telefon. Herefter får du et bud fra Google på, hvad du har foran dig.

Du kan også med et klik få et resumé af en artikel, du finder på nettet. Uanset om du bruger Chrome eller en anden browser på telefonen.

Google er gået sammen med Samsung om den nye funktion, hvor man kan lave en cirkel om et objekt eller andet, man er interesseret i at vide mere om. Funktionen kommer derfor også på Googles nyeste Pixel-telefoner.
Google er gået sammen med Samsung om den nye funktion, hvor man kan lave en cirkel om et objekt eller andet, man er interesseret i at vide mere om. Funktionen kommer derfor også på Googles nyeste Pixel-telefoner.
 Foto: Samsung

En anden mulighed er at lade telefonen "lytte med" under et møde og lave samtalen om til tekst, hvor du kan læse, hvem der har sagt hvad.

SE og HØR har spurgt Samsung i Danmark, om det så betyder, at vores møder eller samtaler på telefonen nu bliver gemt, overvåget og i værste fald (mis)brugt.

Svaret er meget klart, at private samtaler og andet indhold, du skaber på telefonen med hjælp fra AI, forbliver helt privat.

Blandt andet fordi flere af funktionerne afvikles krypteret direkte på telefonen og uden kontakt til internettet.

Galaxy S24-serien med indbygget kunstig intelligens lander i Danmark om få dage.

Priserne går fra lige under 7.000 kroner op til næsten 15.000 kroner for den dyreste model.

Sponsoreret indhold