Tech5. februar 2024 (opd. 5. februar 2024)

Her er dommen over Samsungs "supertelefon": En vigtig ting mangler

ANMELDELSE: Den store nyhed i Samsungs nyeste serie af smartphones er AI - desværre er funktionen fortsat noget handicappet herhjemme
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Den smarte AI-funktion til oversættelse virker desværre fortsat ikke på dansk. Det er ærgerligt, da den er blandt de ægte nyheder i Galaxy S24 Ultra.
 Video: Samsung

LÆS OGSÅ: Nu kan du tage din computer på hovedet

Det er svært IKKE at skamrose den nye topmodel fra Samsung.

For Galaxy S24 Ultra, som modellen hedder, har alt, en Android-fan kan drømme om: den flotteste (store) skærm, en ramme af titanium, et godt greb, mindre kanter og en imponerende byggekvalitet.

Og jo, prisen er derefter: find mindst 11.000 kroner i husholdsbudgettet eller tegn et sikkert alt for dyrt abonnement de kommende seks måned mod at få modellen lidt billigere.

Heldigvis har Galaxy S24 Ultra nogle "mindre søskende", der fra fødslen er billigere, men stadig fremragende til de fleste. Og så sælges de i to mindre størrelse, som passer bedre til de flestes hænder og baglommer.

Men lever din drøm om en stor luksustelefon, der ikke skal være en iPhone, er det svært - ja, faktisk umuligt - at komme uden om Samsung.

Sådan har det været i flere år. Og med rette.

Alligevel er det ærgerligt, at de ægte nyheder i telefonen fortsat ikke har ramt Danmark. For en telefon er ikke bare en telefon længere.

Det handler om software og i dette tilfælde AI-software, hvilket vi tidligere har skrevet begejstret om.

Problemet er, at du og jeg lever i et meget lille sprogområde.

Det betyder, at Galaxy S24 Ultra mangler en vigtig ting: en dansk sprogpakke, som gør AI-funktionerne til mere end lidt sjov hen over kontorbordet eller pral under en fest.

Galaxy S24 sælges i tre modeller: S24, S24+ og S24 Ultra.
Galaxy S24 sælges i tre modeller: S24, S24+ og S24 Ultra.
 Foto: Samsung

Der er heldigvis ikke noget i vejen med de muligheder, vi på et tidspunkt får glæde af her.

For det ER smart, at man - en dag også på dansk - kan ringe op til andre, der taler spansk, fransk eller måske kinesisk. Og at de så forstår, hvad du siger.

Vi har med succes testet funktionen her på redaktionen (fra engelsk til blandt andet spansk, tysk og vietnamesisk).

Det virker helt, som Samsung har lovet. Der kommer en forståelig snak ud af anstrengelserne, selvom det virker en smule mere kunstigt og langsomt, end hvis begge parter i samtalen talte samme sprog.

Du kan også få udskrevet samtaler, du har optaget under et møde. Men igen ikke på dansk...endnu.

Her er AI også på spil

Det er ikke alene under samtaler på telefonen og under møder, at Samsung har sluppet AI-kræfterne løs i Galaxy S24 Ultra.

AI er bygget ind i kameraet og softwaren til at redigere stillbilleder og video med. Du kan lave sjove ændringer på dine optagelser, men også forbedre dem markant så billederne ser bedre ud, og lyden er mere sprød.

En anden AI-funktion, som S24-serien deler med Google nye Pixel-modeller, er "cirkel for at søge". Du kan lave en cirkel om alt, du ser på skærmen - og få svar fra Google på, hvad du kigger på. Nok mere smart end praktisk men alligevel en interessant AI-nyhed.

Samsung lover, at den danske sprogpakke kommer. Der er bare ikke sat en dato på, hvilket på jysk er træls.

Det havde da været oplagt at også Danmark var med fra begyndelsen, når vi nu skal betale lige så meget som alle andre for at få fingre i telefonen.

En anden AI-joker er risikoen for, at det en dag kommer til at koste et abonnement at bruge AI-funktioner, hvilket kan blive til virkelighed.

Det skal du vide om S24-serien

Galaxy S24 Ultra er den største og dyreste telefon i serien fra Samsung.

Modellen koster officielt mellem 11.499 og 14.299 kroner. Jo mere hukommelse - jo dyrere er modellen.

Telefonen har en OLED-skærm på 6,8 tommer og vejer lidt over 230 gram.

S24 kan også købes i to mindre modeller kaldet S24 og S24+. De koster fra henholdsvis 6999 og 9999 kroner.

Mens du væbner dig med tålmodighed og venter på din sprogpakke i posten, kan du glæde sig over at have anskaffet den flottede Android-telefon, penge kan købe.

Og i øvrigt med adgang til tilbehør i form af blandt andet avancerede covers, der gør det nemmere at holde på telefonen eller stille den foran dig, mens du ser en film eller deltager i et videomøde.

Også her kunne Apple lære noget af sin sydkoreanske konkurrent!

Sponsoreret indhold