Tech8. april 2024

Den mindste udgave af Samsungs Galaxy S24 er bedst for de fleste

ANMELDELSE: Der er mindre af størrelsen - og det er faktisk en fordel, hvis man vil skrue ned for, hvor meget mobiltelefonen fylder i ens liv. Og så er den billigst
Samsung har gjort et stort nummer ud af, at deres nye S24-serie har flere AI-funktioner. Men indtil dansk bliver standard på modellerne, er det begrænset, hvor stor glæde du får af dem.
Samsung har gjort et stort nummer ud af, at deres nye S24-serie har flere AI-funktioner. Men indtil dansk bliver standard på modellerne, er det begrænset, hvor stor glæde du får af dem.
 Pr-foto

LÆS OGSÅ: Her er dommen over Samsungs "supertelefon"

Mobiltelefoner er blevet større - meget større - de seneste år. Og nogle gange med god grund.

For mobitelefonen er STEDET, hvor mange ser film, skriver, læser og gør meget af det, som normalt sker på en computer. Og så betyder skærmens størrelse noget.

Men med skærme på tæt på syv tommer kan det blive både for stort og ikke mindst tungt for nogle mobilbrugere.

S24 findes i tre størrelse: standard, plus og ultra.
S24 findes i tre størrelse: standard, plus og ultra.
 Pr-foto

Tilhører man samtidig en af dem, der gerne vil have alle fordelene med en lynhurtig telefon, der tager fremragende billeder og lyder og ser godt ud, bliver kompromisset nogle gange at vælge en lidt for stor telefon.

Jeg tilhører gruppen af mobilbrugerne, der vælger stort for at have det nyeste og bedste.

Og det er længe siden, jeg har haft en mindre telefon i lommen. Men efter nogle ugers test af Samsungs Galaxy S24 med et 6,2 tommers display må jeg erkende, at mindre ikke behøves at være værst.

Det hjælper også, at udgaven er den billigste af tre muligheder i serien - men hvor de fleste funktioner og kvaliteter fortsat følger med i pakken.

Det skal du vide

Den nye S24-serie kom på markedet i slutningen af januar i år.

Modellen sælges i S24, som anmeldes her - men også plus (6,7 tommer ) og ultra (6,8 tommer).

Galaxy S24 kan købes med 128 eller 256 gigabyte lagerplads - begge har otte gigabyte RAM.

På PriceRunner er modellen lige nu set til henholdsvis 5700 kroner (128 gigabyte lager) og lidt over 6000 kroner (256 gigabyte lager).

Modellen findes også med 256 eller 512 gigabyte lagerplads og 16 gigabyte RAM, men disse udgaver er sværere at få fat i herhjemme.

Du kan desværre ikke udvide hukommelsen på nogle af modellerne med et hukommelseskort. Og der følger ingen lader med i salgspakken.

Du kan med fordel købe et cover til telefonen, da den kan virke lidt glat og glide ud af hænderne på dig uden.

Hvis du har tålmodighed, kan du med fordel oprette en prisovervågning på fx PriceRunner og sætte en lavere pris, som du er villig til at vente på.

Et godt tidspunkt at købe kan også være under black friday, som i år holdes 29. november.

Størrelsen passer nogenlunde med en iPhone 15, der vægtmæssigt (171 gram mod S24's 167 gram, red.) også ligger tæt på. Alligevel føles Samsungs alternativ strammere og tyndere i designet.

Det gælder naturligvis også, når man sammenligner med den største S24 Ultra på 6,8 tommer og hele 232 gram. Det er en klods af en telefon.

Interessant nok ligger brugeroplevelsen af den "lille" S24 og så ultra alligevel ret tæt på hinanden.

Den mindre model er nemlig stadig meget hurtig og tager fremragende billeder.

Selvom S24-udgaven, vi har testet, er den mindste og billigste, får du tæt på lige så meget for pengene, som hvis du køber de større og dyrere udgaver i serien. I hvert fald hvis du kan leve med størrelsen.
Selvom S24-udgaven, vi har testet, er den mindste og billigste, får du tæt på lige så meget for pengene, som hvis du køber de større og dyrere udgaver i serien. I hvert fald hvis du kan leve med størrelsen.
 Pr-foto

Du får også AI-funktionerne med i købet, selvom de indtil videre er mere hypet snak end reel funktion, fordi dansk ikke er lagt ind som sprog (endnu, red.).

Batteritiden bliver heller ikke noget problem.

Der er rigeligt til en aktiv dag på en opladning og et par døgn, hvis du begynder at gøre det, som en mindre telefon kan: få dig til at bruge din telefon mindre.

Netop den forandring oplevede jeg under min test som en oplagt fordel.

Telefonen glider nemmere ned i lommen og bliver glemt, fordi den fylder og vejer mindre. Din oplevelse afhænger selvfølgelig af, om du har slået alle notifikationer til og et smartur om armen til at minde dig om telefonen i lommen.

Men hvis du forstår at skrue ned for den opmærksomhedskrævende gadget, kan alene størrelsen "på skrump" mærkes. Især hvis du i dag bruger en stor model.

Vi deler ikke stjerner ud på SE og HØR (men dækker dem). Gjorde vi det, ville vi lande på fem ud af seks.

Sponsoreret indhold