Nyheder17. januar 2017

Dødssyg Ibi Makienok: Sygeplejersken bad mig skrive brev til min søn

Ibi Makienok fortæller i et stort interview om det alvorlige sygdomsforløb, der i 2015 var tæt på at koste hende livet og som har efterladt hende kronisk syg. TV-værtinden frygtede allermest at dø fra sin søn, og under indlæggelsen blev hun da også opfordret til at skrive et brev til ham
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/34_23.jpg
 (Foto: All Over)

År 2015 blev en lang og sej kamp for TV-værtinden Ibi Makienok.

Hun havde længe følt sig skidt og utilpas – og i januar 2015 havde hun fået det så dårligt, at hun forlangte at komme på hospitalet.

Og lægerne var da heller ikke et sekund i tvivl, da de så hende: Ibi var alvorligt syg.

Den ellers så sprudlende TV-vært var ramt af dobbelt nyresvigt – og hun var tæt på at miste livet. Hun blev fyldt med piller og binyrebarkhormon, mens lægerne diskuterede, om det var nødvendigt med operationer og kemoterapi.

Midt i det hårde sygdomsforløb var der dog særligt én tanke, der hjemsøgte Ibi Makienok: Tanken og frygten for at dø fra sønnen Anakin, som hun fik med eks'en Tobias Grahn i 2008.

Det fortæller Ibi Makienok på sin Instagram-profil, hvor hun tirsdag delte et billede, der viste, hvordan sygdommen hærgede hendes krop for to år siden.

- Jeg var rædselsslagen for at miste mig selv og efterlade en lille dreng uden en mor, skriver Ibi Makienok til billedet.

I et stort interview med hjemmesiden organdonation-ja-tak fortæller hun, at lægerne også var nervøse for, om hun ville klare sig igennem sygdommen.

- Én læge sagde til mig, at jeg skulle forberede mig på at skulle have fjernet mine æggestokke, da de måske gerne ville give mig kemo i nyrerne, en sygeplejerske hintede, at det nok var en god idé at skrive et brev til min søn. Altså underforstået et testamente. De vidste ikke om jeg skulle have nye nyrer eller om de kunne få vendt båden med tiden via tonsvis af piller, fortæller Ibi Makienok i interviewet.

I dag - to år efter hun blev hastet på hospitalet - har lægerne erklæret Ibi for "kronisk syg". Hun har ikke fået nye nyrer og skal ikke have det - ikke endnu hvert fald. Nogle dage er bedre end andre:

- Jeg er heldig. Det lyder måske ikke sådan. Men det er jeg, fortæller Ibi videre i interviewet, hvor hun opfordrer alle til at melde sig som organdonor.

Du kan se billeder af Ibi Makienok og sønnen Anakin i galleriet herunder:

Ibi Makienok sammen med sønnen Anakin

Sponsoreret indhold