Nyheder7. august 2021

Sygeplejerske fyret: Gav vacciner, der var tæt på at udløbe, til sin familie

En australsk sygeplejerske står nu uden job, fordi hun gav sin familie coronavacciner, som ellers ville være blevet smidt ud
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/uigphotos369809.jpg
 Foto: MEGA

En 67-årig sygeplejerske, der har vaccineret ældre på plejehjem, står nu uden job, fordi hun gav overskydende vacciner til sin familie i stedet for at smide dem i skraldespanden.

Det er australske A Current Affair, der fortæller Kirsten Petersons historie: Gennem pandemien har hun vaccineret ældre og handikappede på plejehjem.

Pfizer-vaccinen kommer i en flaske, der indeholder fem vaccinedoser, som alle skal bruges inden for få timer, ellers udløber de.

Da Peterson en dag indså, at hun blev nødt til at smide tre vaccinedoser ud, ringede hun i stedet til sin datter og to nevøer, som fik de tre vacciner.

- Du sprøjter overskydende vacciner ned i skraldespanden, det er forfærdeligt, du har det forfærdeligt, for du ved, at du kunne have brugt dem til nogen, men de ryger i skraldespanden, lyder det fra sygeplejersken, der fortsætter:

- Jeg har aldrig åbnet en vaccine, og det ville jeg aldrig gøre, specielt ikke for dem, der er mine familiemedlemmer. De var overskydende og skulle smides ud, argumenterer hun.

Den forklaring har hendes arbejdsgiver dog ikke godtaget, og Kirsten Peterson er derfor blevet fyret.

Arbejdsgiveren begrunder fyringen med, at hun ikke har fulgt proceduren ved at kassere vaccinerne.

Sponsoreret indhold