Nyheder3. januar 2016

Succesfuld rapper: L.O.C gav mig et godt råd

Det er en kæmpe omvæltning at blive et kendt ansigt og at skulle navigere rundt i musikbranchen. Derfor er gode råd vigtige at tage til sig.
https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/l.o.c.jpg
 Foto: All Over Press

Det er noget af en livsændring pludselig at blive et kendt ansigt, lige meget om succesen er kommet gradvist snigende, eller man med høj fart har drønet mod stjernerne.

Derfor har flere af de danske musikere nydt godt af at få et råd eller to med på vejen om, hvordan man bedst håndterer den nye kendisstatus.

- Det bedste råd, jeg har fået, er, at behandle andre folk med respekt og vide at fans, der kommer for at få en autograf eller et billede, kun gør det, fordi de synes, at man er sej. Men også at det er i orden at sætte nogle grænser for sig selv, siger Silas Bjerregaard, der er forsanger i bandet Turboweekend.

Rapperen S!vas brød for alvor igennem med hittet "D.A.U.D.A", der er blev spillet massivt i radioen. Og den unge rapper fra Brøndby Strand fik et godt råd med på vejen af en yderst erfaren herre.

- Jeg snakkede med L.O.C meget tidligt i processen, da tingene begyndte at gå vildt for sig, og han sagde, at jeg skulle holde benene på jorden. Ellers kan det ødelægge kunsten. Han sagde, at jeg ikke skulle tage noget for givet, og at jeg skulle blive ved med at knokle, siger rapperen S!vas og bliver suppleret af hitsnedkeren Kato, der har fået sit bedste råd af selvsamme mand.

- L.O.C sagde engang "Du er først en etableret artist, når du har mødt modgang og har overvundet det". Når man får succes hurtigt, så rider man på en bølge, og på et tidspunkt rammer den et dyk, siger dj'en.

En anden der også gør meget ud af at holde begge ben på jorden, er forsangeren i rockbandet Dúné, Mattias Kolstrup, og det mener han særligt, at opvæksten i Skive har hjulpet ham med.

- Mine fødder er rimeligt solidt plantet i den jyske muld. Vi er blevet kendt gradvist og ikke i løbet af en nat, og ærlig talt er det stadig på et niveau, der er til at overskue, så det eneste råd, jeg har fået, er "Slap af", siger han.

Rapgruppen Suspekt har i 2015 haft stor medvind og vundet et hav af priser, og de tre Albertslund-drenge har derfor også givet hinanden et løfte om, at det ikke skal stige dem til hovedet.

- Det bedste råd er et, vi har sat os ned og givet hinanden. Det handler ikke om at være kendte, men om at være anerkendte for det, vi laver. Det er det, vi går op i, siger de.

Også selve musikindustrien kan være hård, og sangerinden Coco O, der er kendt fra den danske duo Quadron, fik et godt råd om, hvordan man skal navigere i branchen.

- Det bedste råd, jeg har fået, er, at man ikke skal tage for mange ting personligt i branchen og i stedet lade det handle om musikken og lade følelserne bliver derhjemme. Branchen kan være hård, hvis man har følelserne udenpå tøjet. Ens arbejde er også ens liv, så det bliver hurtigt meget hårdt og personligt. Man skal lige lære det, og jeg bliver bedre og bedre til det, siger hun.

Sponsoreret indhold