Strid om datteren: "Mira ville vende sig i graven"

Mira Wanting døde alt, alt for tidligt

Mira Wanting døde alt, alt for tidligt

Foto: All OverDen succesfulde skuespillerinde Mira Wanting døde af livmoderhalskræft forrige år i en alder af kun 34 år. Hun efterlod sig døtrene Alberte og Filippa, som hun havde med to forskellige fædre.

Lille Filippa var kun to og et halvt år, da hun mistede sin mor, og nu har Miras død resulteret i en bitter strid mellem faren og mormoren (Miras mor, red.). Det skriver BT.

Ifølge den nu fire-årige piges far efterlod Mira Wanting et såkaldt børnetestamente, hvor hun skrev, at hun ønskede at Filippa skulle bo hos sin mormor og altså ikke hos sin far, selvom det ville være det mest naturlige. Og sådan er det blevet i dag.

Men faren, Jesper Bork, forklarer til BT, at Mira skrev testamenter på et tidspunkt, hvor de to forældre ikke var så gode venner, som de kunne være. Det ændrede sig dog op til skuespillerindens død, hvor de kom godt ud af det med hinanden, og hvor Jesper havde sin datter det meste af tiden.

LÆS OGSÅ: Mira Wanting ramt af livmoderhalskræft

LÆS OGSÅ: Kræftsyg Mira Wanting på hospice


Alligevel blev dokumentet ikke ændret, og det har nu fået stor betydning for både Jesper og Filippas liv. For mormoren og statsforvaltningen holder fast i, at den lille pige ikke skal bo hos sin far og sine halvsøskende.

- Hvis Mira vidste, hvad der foregik, ville hun vende sig i graven. Nu, hvor jeg kun ser Filippa to gange om måneden, tager det lige lidt tid, før hun bløder op og vil over og kildes og krammes. Og når tiden så nærmer sig, til hun skal tilbage, gemmer hun sine ting og forsøger at udskyde, at hun skal tilbage. Det tager hårdt på både hende og på os andre, siger Jesper Bork til BT.

Udover Filippa har han en datter og en søn på ti og otte år, som ifølge ham også savner deres lillesøster. Nu ser Jesper kun Filippa syv timer hver anden uge.

LÆS OGSÅ: Mira Wanting er død

LÆS OGSÅ: Se billederne: Sådan husker vi Mira Wanting
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close