Nyheder 16. marts

Stor sushikæde får sur smiley: Opbevarede rå fisk alt for varmt

Letz Sushi har desuden fået en indskærpelse for mangelfuld rengøring
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

SENESTE: Kaffekæde fældet for 3. gang

Sushikæden Letz Sushi, der har 19 afdelinger inklusiv en foodtruck, har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Det fremgår af en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, der var på besøg hos Letz Sushi i Lyngby 9. marts.

Fødevaremyndighederne fandt blandt andet fersk fisk, der blev opbevaret ved en temperatur langt over det tilladte.

"Kernetemperatur målt med indstikstermometer i laks til 10,4 grader C og i tun 5,4 grader C. I andet kølemøbel findes kogte rejer målt med indstikstermometer til 12,0, laks 13,2 og, rå rejer 6,9 grader C," lyder det i rapporten.

Ifølge Fødevarestyrelsens retningslinjer skal fersk fisk opbevares ved maksimalt to grader.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Direktør i Letz Sushi Anders Barsøe accepterer bøden og den sure smiley og forsikrer, at der er blevet rettet op på fejlene.

– Det er naturligvis noget, som vi tager meget alvorligt. Den friske fisk blev kasseret på dagen, og der er rettet på de anmærkede punkter, siger han til SE og HØR.

Anders Barsøe oplyser, at der siden har været en tekniker ude for at se på kølebordet, hvor der opbevares fisk, og at kølebordet fungerer, som det skal.

– Teknikeren siger, at Fødevarestyrelsen ikke har været opmærksomme på, at kølebordet har kørt en afrimningscyklus, da de har målt temperaturen. Når man ordner og skærer fisk, kan man derudover ikke undgå, at temperaturen stiger en smule under håndteringen, siger direktøren.

Så I mener ikke, at I har gjort noget forkert i den her situation?

– Jeg kan jo ikke benægte, at de har målt en for høj temperatur på fiskene. Men de har ikke taget de omstændigheder i betragtning, som er årsagen til det. Og det kan man jo have en holdning til. Men de er myndigheden, så det er dem, der bestemmer, hvordan de vælger at tolke reglerne på dagen.

– Lige nu glæder vi os bare til at få Fødevarestyrelsen på besøg igen, så vi kan få vores glade smiley tilbage, som det er tilfældet i alle vores andre restauranter, siger Anders Barsøe.

Problemer med rengøring

Udover de for varmt opbevarede fødevarer gav Fødevarestyrelsen også en indskærpelse for mangelfuld rengøring.

"Loft i produktionslokale fremstår med støv og opsprøjt af madrester. Filtre i emfang fremstår med fedt og støv."

"Underside af hylde over koldjomfru fremstår med indtørret produktrester, udtag fra emfang samt kabelbakke fremstår med en del støv og på loftet ses en del bananfluer," står der i rapporten.

– Rengøring og hygiejne er en nøglefaktor i vores forretning, som vi har ekstremt meget fokus på. Så det er taget til efterretning. Det er der blevet rettet op på, på dagen, forsikrer Anders Barsøe.

Sponsoreret indhold