Nyheder 12. april 2016

Stine Bramsen sangerinde revser dansk festival

Sangerinden Stine Bramsen synes, at kønsfordelingen af mandlige og kvindelige kunstnere til årets Tinderbox Festival er syg
Foto: Thomas Laursen

Den danske sommer står for døren, og det betyder for mange danskere, at rygsækken og teltet skal pakkes og gøres klar til årets festivaler, der bliver holdt mange forskellige steder i det danske land.

Som optakt til sommerens festligheder offentliggør flere af de de danske festivaler også dele af årets musikprogram. Den fynske festival Tinderbox har netop udgivet deres program for, hvilke kunstnere der vil pryde musikscenerne i Tusindårsskoven.

Det er dog langt fra alle, der er tilfredse med udvalget af kunstnere på Tinderbox.

På Twitter har den danske sangerinde Stine Bramsen udtrykt sin frustration over en ny optælling af mandlige og kvindelige kunstnere til Tinderbox, foretaget af Politiken.

Optællingen viser, at der kun er to kvindelige kunstnere, som skal optræde, i forhold til de 99 mandlige kunstnere der skal på scenen.

Kønsfordelingen til årets Tinderbox Festival er udregnet på baggrund af medlemmerne af de 35 bands, heriblandt Dizzy Mizz Lizzy og Lukas Graham, der skal optræde på de fynske scener. Der står dog ingen navne på kvindelige solister skrevet på festivalplakaten.

Tinderbox 2016 finder sted fra 23.-26. juni ved Tusindårsskoven i Odense.

 

Sponsoreret indhold