Nyheder6. januar 2018

Stenkast fra broer: Hvem rammer den næste sten?

De fleste i Odense taler om det, og de fleste kigger op, når de kører i bil under motorvejsbroer. For hvem er det, der kaster 30-40 kg store sten ned på den fynske motorvej?
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stenkast-1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Det er en serieforbryder – eller flere – som står bag et drab og andre livsfarlige stenkast fra broer over den fynske motorvej vest for Odense.

Det mener Fyns Politi.

30-årige Sabrina Sisic bor med sin mand og sin datter på 14 måneder klos op ad den bro, hvorfra der blev kastet sten så sent som den 20. december. Fra denne bro på Langesøvej kom også den betonklods, som dræbte en tysk kvinde i sommeren 2016.

– Selvfølgelig er jeg nervøs for, om idioterne kommer igen og her til huset. De har jo kastet sten ind gennem ruderne til andre, og det kan også ske her, siger hun.

– Vi bor lidt ude på landet, der er ikke så mange naboer. Det er utrygt, lyder det.

Sabrina Sisic mener, at der har været flere om stenkastene fra motorvejsbroerne, fordi stenene er så tunge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/stenkast.jpg
 Foto: Thomas Laursen
Sabrina Sisic bor sammen med sin mand og datter lige ved motorvejsbroen på Langesøvej, og hun er utryg. (Foto: Thomas Laursen)

Ingen samvittighed

Da der første gang blev kastet en sten ud fra broen, hørte Sabrina og hendes mand det og alarmerede politiet, men de to seneste gange har de ikke hørt noget. Til gengæld har de fået et chok, når de er blevet banket op af politiet klokken fem om morgenen.

– Først tænkte jeg, om det kunne være drengestreger. At små drenge kastede med en stor sten i stedet for at sprænge en postkasse i luften. Men så begik de mord. De må være psykopater. De har ingen samvittighed, for de stod ikke frem, da de dræbte kvinden, siger Sabrina Sisic.

Dræbte kvinde

Forrige år – den 21. august – blev en 33-årig tysk kvinde dræbt, da en 30 kilo tung beton-flise blev kastet ned på den bil, som hun sad i sammen med sin familie.

Hendes 36-årige mand blev hårdt kvæstet ved ulykken og er i dag invalid. Han er blind og har brug for hjælp 24 timer i døgnet i resten af sit liv, oplyste hans familie sidste sommer til TV2.

Kun parrets dengang femårige søn slap uskadt. Han bor i dag hos sine bedsteforældre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/stenkast-2.jpg
 thomas laursen

Her på broen over Spedsbjergvej ved Odense blev der i forbindelse med et stenkast i september sidste år fundet dna på en dåse snustobak, som var tabt eller smidt. (Foto: Thomas Laursen)

Det ved vi om stenkast

Samme gerningsmand kan via dna knyttes til fire forskellige episoder med stenkast fra motorvejsbroer, heriblandt det, som kostede en 33-årig tysk mor livet i 2016. Det mener Fyns Politi.

Dna-spor på en stor marksten, som blev kastet ud fra broen på Spedsbjergvej i september sidste år, er de samme, som er fundet ved tre tilfælde af hærværk i Tarup, en forstad til Odense.

Her er mindre sten kastet igennem ruderne til borgere i deres hjem.

Fyns Politi zoomede før jul ind på netop Tarup og det nærliggende Næsby som steder, hvor gerningsmanden eller -mændene kan have deres daglige gang.

Den betonsten, som dræbte den tyske kvinde, stammer sandsynligvis fra en byggeplads ved Tarup Center. Og en dåse snustobak, som blev fundet efter stenkastet fra motorvejsbroen på Spedsbjergvej, kan købes i Tarup Center.

Denne tobaksdåse har et andet dna-spor end det, som var på markstenen, og politiet mener derfor, at de kan være to om at kaste sten ned på den fynske motorvej.

SE og HØR tog til Tarup Center for at tale med en række handlende om, hvordan stenkastene påvirker dem, og hvem de mener kan stå bag.

https://imgix.seoghoer.dk/stenkast_0.jpg

(Foto: Thomas Laursen)

– Det er uhyggeligt, hvis det er nogen, man kender, som gør det, siger 23-årige Simone Temberg (t.h.).

– Det må være en syg person, siger Rikke Marlene Larsen på 32 år.

Veninderne fortæller, at de er påvirkede af stenkastene, når de kører i bil:

– Jeg tænker på det, hver eneste gang jeg kører på motorvejen, og nu er det jo lige sket igen, siger Rikke.

https://imgix.seoghoer.dk/stenkast-1.jpg

(Foto: Thomas Laursen)

– Det er forfærdeligt for den tyske familie og den lille dreng, som vokser op uden sine forældre. Selvfølgelig tænker vi over det, når vi kører under motorvejsbroerne. Vi kan jo ikke nå at reagere, hvis der bliver kastet en sten. Det ville være forfærdeligt, hvis der skete vores børnebørn noget, siger Grethe Kristensen på 66 år, med sin mand Irwing Kristensen på 68, og barnebarnet Viktor på ni år.

null
https://imgix.seoghoer.dk/stenkast-2_0.jpg

(Foto: Thomas Laursen)

– Det virker så vanvittigt. Vedkommende må være syg. Hvis der er to om det, er det endnu mere uhyggeligt, for så kan der ikke længere være tale om en gal mands værk, siger Berit Wolff på 54 år.

– Når jeg nærmer mig, kigger jeg op for at se, om der er nogen på broerne. Det er skidt, for så fokuserer man ikke længere på trafikken.

https://imgix.seoghoer.dk/stenkast-3.jpg

(Foto: Thomas Laursen)

– Vi snakker meget om det. Jeg håber, at politiet finder vedkommende, så vedkommende kan få sin straf. Det må være nogen, der tager stoffer, for man må være påvirket for at gøre noget så vanvittigt, siger Morten Schmidt på 54 år.

– Der burde sættes videoovervågning op på de broer ligesom i England.

I videoen kan du se beboerne i området fortæller, hvordan stenkastene påvirker deres hverdag:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

null

Sponsoreret indhold