Kendte20. december 2017

Politi kæder nattens stenkast sammen med uopklaret dødsulykke

Natten til onsdag blev der kastet flere sten fra en motorvejsbro på Fyn. Politiet vil ikke udelukke, at nattens gerningsmænd er identiske med de personer, der i august 2016 smed sten ned fra samme bro og ramte en bil med en tysk familie. Den ulykke kostede en kvinde livet og gjorde en mand skadet for livet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20171220-093802-a_42mb.jpg
 (Foto: Scanpix)

Natten til onsdag blev der igen kastet sten fra en motorvejsbro på Fyn.

Og politiet vil ikke udelukke, at nattens gerningsmænd er identiske med de personer, der sidste år kastede en 30 kilo tung sten ned fra en motorvejsbro, hvilket dengang kostede en 33-årig tysk kvinde livet, mens hendes 36-årige mand blev svært kvæstet.

For nattens stenkast fandt sted fra præcis samme motorvejsbro på den Fynske Motorvej ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.

- Vi har arbejdet hele natten på at undersøge og sikre mulige spor på gerningsstedet. Vi vil selvfølgelig meget gerne høre, hvis nogen har set eller hørt noget, der kan hjælpe os med at finde gerningsmanden. Vi arbejder ud fra en formodning om, at det kan være samme gerningsmand som står bag de tidligere stenkast, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Nattens stenkast fandt sted klokken 00.55, og ukendte gerningsmænd kastede flere sten.

Ingen biler blev heldigvis ramt, men to bilister kørte efterfølgende ind i stenene. De slap dog begge uskadte fra sammenstødet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20171220-093802-a_42mb.jpg
 (Foto: Scanpix)

Nattens stenkast fandt sted her på motorvejsbroen ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. Samme sted blev der sidste år kastet sten, der kostede en kvinde livet. Foto: Scanpix

Politiet afspærrede motorvejen og fandt efterfølgende flere sten på gerningsstedet, som alle kan beskrives som natursten.

Stenene er ligeledes af samme type, som den 9. september i år blev kastet ned på motorvejen ved Spedsbjerg vest på Odense. Her blev ingen biler ramt.

I forbindelse med onsdagens stenkast leder politiet efter personer, der har kendskab til en snustobaksdåse 'Ink Strong Original'. Den blev fundet ved gerningsstedet.

Dødsulykken sidste år fandt sted 21. august 2016, da den tyske familie kom kørende på motorvejen fra Sjælland til Jylland. Familiens bil blev ramt af en 30 kilo tung betonflise, der blev kastet fra motorvejsbroen.

Den 33-årige kvinde blev dræbt på stedet, mens hendes tre år ældre mand blev livsfarligt kvæstet. Parrets femårige søn slap uskadt fra ulykken.

TV 2 var i efteråret i kontakt med de pårørende til den tyske familie. Og der var desværre ikke sket store fremskridt hos faderen, der blev alvorligt kvæstet af stenkastet.

I en mail til TV 2 skrev de pårørende:

- Hans tilstand har ikke ændret sig væsentligt. Han er blind, har store problemer med hukommelsen og har behov for hjælp 24 timer i døgnet, hvilket skal opretholdes til slutningen af hans liv.

Familien kunne fortælle, at sønnen havde efter omstændighederne havde det godt her et år efter den forfærdelige dødsulykke:

- Sønnen går det ganske godt med indtil videre. Han bor sammen med sine bedsteforældre, og vi ved ikke, hvornår eller hvis de to (far og søn, red.) vil leve sammen en dag.

Sponsoreret indhold