Nyheder19. august 2021

SSI: Dette er den mest effektive vaccine

Et nyt notat fra Statens Serum Institut afslører, hvor effektive de forskellige coronavacciner er mod henholdsvis alfa- og deltavarianten
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et nyt notat fra SSI kaster lys over, hvilken vaccine der er mest effektiv mod coronavirus - både når man ser på risikoen for at blive smittet med coronavirus og risikoen for at blive indlagt.

Og hvis du har fået Moderna-vaccinen, kan du godt juble.

Hvis man ser på, hvor effektivt vaccinerne beskytter folk mod at blive indlagt, giver Pfizer en beskyttelse på 86 procent, mens Moderna giver 97 procent over for alfavarianten.

Ser man på deltavarianten er det også Moderna, der klarer sig bedst: Her er beskyttelsen 97 procent, mens tallet for Pfizer er 94 procent.

SSI's analyse er foretaget fra den 1. marts til den 3. august - i den periode, hvor deltavarianten er blevet den mest dominerende variant i stedet for alfavarianten.

Analysen dækker 1.404 færdivaccinerede, som blev smittet med deltavarianten. Heraf blev 33 indlagt.

For alfavarianten dækker analysen 693 tilfælde af smitte blandt færdigvaccinerede, og heraf blev 57 tilfælde indlagt.

Hvis man ser på, hvor effektive vaccinerne er mod infektion med alfavarianten har Pfizer en effektivitet på 81 procent, Moderna har 96 procent, mens AstraZeneca har 93 procent.

Ses der på deltavarianten er tallene 79 procent for Pfizer, 88 procent for Moderna og 74 procent for AstraZeneca.

- Selvom vaccinerne beskytter rigtigt godt mod alvorlig sygdom, kan man alligevel godt blive smittet selvom man er vaccineret. Derfor er det vigtigt at blive testet med en PCR-test, hvis man får symptomer eller er tæt kontakt til én der er smittet. Også selvom man har fået to stik, udtaler SSI’s konstituerede faglige direktør Tyra Grove Krause.

I Danmark er 3.904.382 færdigvaccinerede, det svarer til 66,7 procent af befolkningen.

Af de færdigvaccinerede har 87,2 procent fået Pfizer og 11,5 procent har fået Moderna.

Sponsoreret indhold