Nyheder18. august 2021

Nyt studie: Immuniteten falder seks måneder efter vaccinen

Nye undersøgelser fra Israel viser, at effektiviteten af coronavaccinen falder hos både ældre og yngre efter et halvt år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega722824_017_0.jpg
 Foto: MEGA

For israelere der fik vaccinestikket i januar eller februar er der 53 procent højere risiko for at blive testet positiv med coronavirus, end der er hos dem, der fik vaccinen i mart eller april.

Det viser resultaterne af et nyt studie fra Israel, som var et af de lande, der var de første til at udrulle vaccineprogrammet – blandt andet på grund af en specialaftale med giganten Pfizer.

Endnu mangler studiet at blive fagfællebedømt.

- Tidligere troede man, at vaccinen ville have en langvarig effekt. Nu viser det sig, at effekten er kortvarig, siger den israelske professor i infektionsmedicin Eyal Leshem til norske VG. Han arbejder med smitte – og vaccinetal på landets største hospital, Sheba.

Israel har allerede en tredje dosis klar til den del af befolkningen, som er over 50 år eller som er særligt udsatte.

Forskere i Israel mener allerede at kunne se en konsekvens på den dalende immunitet hos de vaccinerede i befolkningen. Af den grund blandt andet er mundbind så småt ved at vende tilbage i bybilledet.

Håbet er, at en tredje vaccinedosis kan nedbringe smitten igen.

Også i USA er det blevet besluttet, at der skal deles endnu et stik ud.

Joe Biden besluttede sig ifølge New York Times for, at alle amerikanere skal tilbydes et tredje stik. Det skal ske otte måneder efter, de fik deres andet stik. Hvilket betyder, at mange allerede skal have deres stik nr. tre i løbet af september.

Sponsoreret indhold